Reklam

Svensk topp 3: Nej

28 december 2019 at 12:45 - 10 km Fristil - Lenzerheide
27 dec 2019 at 20:40 (Uppdaterad 28 dec 2019 at 13:16) 27/12
33
+1
Chans: 70%
Spelvärde: 105,00%
Lägsta spelbara odds: 1,43
Units: 7/10
Hit/Miss:
CoolBet Spela nu hos CoolBet
Therese Johaug är storfavorit. Bakom henne har vi Jessica Diggins och Heidi Weng som ska vara i en klass för sig. Därefter 7-8 åkare som teoretiskt sett kan vara med och slåss om en fjärdeplats. Där finns två-tre svenskar, men ingen tar pallen.

Att skapa ett scenario där Therese Johaug INTE kommer på pallen känns som slöseri med energi. Missar hon topp 3 viker jag med gott samvete ned mig och erkänner att jag tänkt fel.

Jessic Diggins och Heidi Weng är starka fristilsåkare som visat god form. De siktar bägge på att utmana Johaug på totalen, eftersom de kan ta mer poäng i sprint och faktiskt även utmana hyggligt i "final climb" (i alla fall jämfört med de andra i fältet).

De är rutinerade och kommer inte slösa onödigt mycket kraft på bonussekunder.

Vi kan göra ett stopp här och tänka: Kan Charlotte Kalla, Stina Nilsson eller Ebba Andersson klå alla dessa tre? Kanske, men sannolikt inte.

Charlotte Kalla har inte topparna och Stina Nilsson har sett lite småseg ut i sprintarna, om man nu kan säga så om en av världens bästa. Ebba Andersson kan absolut flaxa till, vi har ju ingen aning om hennes form efter 5 veckors rehabträning.

Men svenskarna ska också slå åkare som Ingvild Flugstad Östberg (Norges "joker" likt Ebba Andersson), Astrid Uhrenholdt Jacobsen, Nataliya Nepryaeva, Sadie Bjornsen och inte minst Teresa Stadlober som jag tror kan överraska många. Den sistnämnde var faktiskt snabbast här i Lenzerheide för två år sedan i 10 km jaktstart över fri stil.

Sammantaget tycker jag det finns ett visst spelvärde i att ingen av svenskorna kommer topp tre i det här loppet.

Läs mer om Tour de Ski och få speltips här på Betting.

  • Odds som sticker ut
  • Grymt bra välkomstbonus
  • Relativt enkla omsättningskrav

Kommentarer

Feedback