Annons

Speltips : Slutsegrare: Djokovic

28 maj 2023 at 12:00 - Tennis, Frankrike - Roland Garros
Uppdaterad
101
+1
Har de senaste tio åren byggt upp landets största tennissajt, vamosrafa.se som sedan några år tillbaka ligger hos Bethard. Har på olika sätt ägnat mig åt tennisbetting i mer än 20 år. Kort sagt, jag kan tennis.
Visa mer
Show less
Chans: 33%
Spelvärde: 115,50%
Lägsta spelbara odds: 3,03
Units: 7/10
Hit/Miss:
Bethard Till Bethard
Världens finaste tennisturnering. Världens mest rejäla tennisturnering. Man kan argumentera för att samtliga Grand Slam-turneringar utom Australian Open är störst men Franska öppna, det är något speciellt.

Det är ett kraftprov att försöka vinna Franska öppna. Det kan man ju lugnt säga. Ett kraftprov som Nadal den här gången inte försökte ge sig på. Han spelar inte Franska öppna 2023. Heller inte Wimbledon för övrigt. Det öppnar upp för att någon annan för ovanlighetens skull ska vinna den här turneringen.

Jag tycker att mycket talar för att det blir tidernas bästa spelare, Djokovic, som drar det längsta strået denna gång. En del talar visserligen emot honom, men man måste bedöma för och nackdelar sett till oddset och där är det självklart. Det är värde i Djokovic odds.

3,50, det betyder att han inte ska vinna turneringen en gång på tre. Väldigt ovanligt gällande Djokovic och Grand Slam-turneringar. Jag tycker dock att hans möjligheter ligger just där. Han vinner den här turneringen en gång på tre.

Bara vunnit Franska öppna två gånger, Djokovic, men där är det väl bara att säga som det är. Det är svårt att vinna en turnering som någon annan alltid vinner. Nadals abonnemang på grustitlar har gjort det bökigt för Djokovic.

Är Djokovic dålig på grus?

Ja, och nej, skulle jag säga för att krångla till det alldeles.

Det beror helt på situationen.

I mindre turneringar, mindre viktiga matcher, där är svaret busenkelt. Ja, då är grus riktigt dåligt för honom. Han måste jobba för vinsterna mot sämre spelare på ett helt annat sätt än på andra underlag och om han inte har rätt vilja, då sänker det honom ibland.

Däremot, om vi snackar matcher på liv och död, inte bokstavligt, men ni förstår kanske. Då är inte grus något problem för Djokovic. 

Man kan ta matcherna mot Nadal på det här underlaget som exempel. Man kan lugnt säga att Djokovic hade det inledningsvis lite bökigt mot Nadal på grus. Nadal började med nio raka vinster mot Djokovic på grus. För övrigt de vinsterna som gör att deras inbördes möten är nästan jämna, 30-29 för Djokovic just nu. Men efter alla de där torskarna i början har Djokovic 9-11 på de 20 senaste grusmatcherna mot Nadal. Det, det är det ingen annan som är nära, så mycket kan man säga. Bortsett från Nadal är Djokovic den som haft den högsta nivån på grus. Det är bara det att det krävs mycket från honom för att pressa fram den.

Djokovic har i år en sista möjlighet att vinna det enda han inte vunnit. En riktig Grand Slam, det vill säga alla slams under ett och samma år, något han hade chansen till för ett par år sen men han föll på sista hindret, US Open-finalen mot Medvedev. I år har han klarat ett av de "enkla" hindren i form av Australian Open där han alltid är stark. Sen kommer Wimbledon som är den slam där han är som mest överlägsen. Och så avslutas allt med US Open där han ibland haft lite problem, men på hardcourt är Djokovic bäst, ska vara bäst, så det ska vara en bra chans för honom. Franska öppna har alltid varit det stora problemet för honom. 

Nu saknas Nadal. Motståndet består istället av Alcaraz som ännu inte vunnit den här turneringen. Rune, Medvedev, Sinner, kanske Ruud. Det är liksom bra spelare, men det är egentligen bara Alcaraz som Djokovic behöver förhålla sig till. Där blir det en stenhård kamp om de får mötas, men det kommer vara en kamp där han kanske till och med är favorit inför matchen.

Jag tycker folk går för hårt på Djokovic resultat på vägen in till den här turneringen. Det kommer vara helt andra bullar nu när det verkligen gäller och jag skulle säga att han är åtminstone väldigt nära på att vara favorit till att vinna.

  • 100% upp till 1000 kr
  • Höga odds
  • Snabba insättningar

Är du intresserad av mer? Se alla våra speltips och rekar.

Fler speltips

Kommentarer

Feedback