Annons

Speltips : Sebastian Korda - Grigor Dimitrov: 1

Matchcenter
8 februari 2024 at 15:25 - Tennis, ATP
Court Central, Palais des Sports de Marseille
Uppdaterad
6
+1
Har de senaste tio åren byggt upp landets största tennissajt, vamosrafa.se som sedan några år tillbaka ligger hos Bethard. Har på olika sätt ägnat mig åt tennisbetting i mer än 20 år. Kort sagt, jag kan tennis.
Visa mer
Show less
Chans (1-2): 38-62%
Spelvärde: 110,20%
Lägsta spelbara odds: 2,63
Units: 7/10
Hit/Miss: 0-2
Bethard Till Bethard
Toppmatch för att vara i andra omgången av en 250-turnering det här kan man ju säga och jag tycker inte man kan räkna bort Korda.

Om man för ett par år sen sa att Dimitrov skulle vara favorit i den här matchen, då hade nog de flesta skrattat. Jag hade definitivt gjort det. Korda var precis på gränsen till att bli en toppspelare. Dimitrov var ordentligt på dekis. 

Sen dess har det dock hänt saker.

Dimitrov har vid drygt 30 års ålder tagit ett ordentligt kliv framåt till att rent spelmässigt tveklöst vara bättre än någonsin. Han kommer inom någon månad ta sig in på topp-10 för första gången på många år. Korda har samtidigt som vanligt varit skadad massor, men nu senaste året har han också haft lite svårt att hitta sin nivå efter uppehållen så just nu står han inte särskilt långt fram i någon topp-10-kö.

Att Dimitrov är favorit här är definitivt rimligt. Korda imponerade inte särskilt i första omgången heller. Men Korda är samtidigt en spelare som allt annat än ryggar för starkare motstånd. Det är snarare så att han ofta är klart bättre så fort han möter en spelare som han kanske inte borde slå. Att han ska vara bättre här än i första rundan är därmed troligt. 

1-0 Korda i inbördes möten. Matchens spelades 2022, ungefär under den tiden jag refererade till högst upp alltså. Betyder inte mycket, men något och jag tycker också det finns något i spelstilarna som lite talar för Korda. Dimitrov gillar inte riktigt att möta såna här noggranna kontringsspelare där hans variation kanske inte biter så mycket.

Oddset på Korda är högt. Jag tycker man ska ta chansen.

  • 100% upp till 1000 kr
  • Höga odds
  • Snabba insättningar

Är du intresserad av mer? Se alla våra speltips och rekar.

Kommentarer

Feedback