Annons

Speltips : Pedro Martinez - Yannick Hanfmann: 2

Matchcenter
27 februari 2023 at 18:10 - Tennis, ATP
Central
27 feb 2023 at 08:35 (Uppdaterad 27 feb 2023 at 19:47) 27/02
46
+1
Chans (1-2): 34-66%
Spelvärde: 114,84%
Lägsta spelbara odds: 1,52
Bet: 8
Hit/Miss: 0-2
Bethard Till Bethard
Ny atp-turnering. Eller ja, inte ny. Den har spelats några år. Men dags igen för spel i Santiago och som alltid, speciella förhållanden.

Det var väl inte den här veckan men det var i alla fall den här tiden på året som det spelades atp-tennis i Quito fram till för några år sen. En helt otrolig tennisturnering. 3000 meters höjd, det räckte med att man duttade till bollen för att den skulle flyga all världens väg och resultaten blev alltid helt knäppa. Eller vad sägs om att Victor Estrella, som aldrig höll för atp-touren och som knappt någon gång var ett starkt kort på challengertouren, vann turneringen tre år i rad. Han vann totalt 40 matcher på atp-touren någonting. Hälften av dem vann han i den turneringen. 

Det är inte samma sak här i Santiago, men det är en höjd på 600 meter över havet, jämfört med turneringarna i Europa där det är hög höjd, Madrid, Gstaad och Kitzbuhl. Tillräckligt hög höjd för att det ska bli annorlunda och finns det någonting som verkligen är en vattendelare i tennis så är det just detta. Det passar vissa, det passar inte alls för de flesta, och det finns knappt något mittemellan. 

Här har vi Hanfmann som kämpat på challengertouren i ganska många år men varit inne på atp-touren kortare perioder också. Två atp-finaler under karriären, Gstaad och Kitzbuhl. Ni förstår nog. Han är en av de spelare som gynnas allra mest av att bollen flyger snabbt och det är väl i hans fann inte jättesvårt att förstå. Han har en okej serve, men inte tillräckligt bra om man vill vara en extremt offensiv spelare som han är. Och när bollen sen är i spel, han slår hårt, men inte tillräckligt hårt för att slå igenom starka försvarsspelare på grus. Men med lite höjd, då är hans serve ett vapen, och hans grundslag svåra att försvara sig mot.

Jag har inte ens nämnt motståndaren. Martinez är i grunden marginellt bättre än Hanfmann, men med dessa förhållanden tror jag att Hanfmann är klart bättre. 

  • 100% upp till 1000 kr
  • Höga odds
  • Snabba utbetalningar

Är du intresserad av mer? Se alla våra speltips och rekar.

Kommentarer

Feedback