advert

Osasuna - Malaga

27 januari 2017 at 21:45 - Fotboll, Spanien - Primera División
7 apr 2017 at 15:24 (Uppdaterad 26 maj 2017 at 10:22) 07/04


Fredagens spel hämtar vi ifrån Baskien och El Sadar där hemmalaget Osasuna tar emot Malaga. En chans att dryga ut spelkassan inför helgens alla matcher. Trots en bedrövlig säsong så här långt av Osasuna så tycker jag mig ha sett ett par ljusglimtar i spelet sedan den nya tränaren Petar Vasiljevic tog över laget. Mot Malaga ska man ha goda chanser till att plocka minst en poäng!

Att hitta något positivt i Osasunas resultatrad denna säsong är lättare sagt än gjort. En seger i ligan på 19 spelade matcher gör att laget återfinns längst ner i tabellen med hela 9 poäng upp till säker mark. Hade ni frågat mig för ett par veckor sedan om laget har någon chans att klara sig kvar hade svaret blivit nej. Nu, ett par omgångar senare ser dock läget något annorlunda ut efter att Petar Vasiljevic tagit över rollen som tränare. Tre oavgjorda matcher och en förlust senast mot suveränerna Sevilla med 4–3 ger hopp om förbättring. Mot Sevilla hade man otur med det mesta och kunde med rätt flyt till och med ha vunnit matchen. Hemma på El Sadar är man erkänt svårspelade och när Malaga, inte en vinst på bortaplan denna säsong, kommer på besök känner Osasuna vittring efter säsongens andra trepoängare.

Skillnaden på Malaga när de spelar hemma kontra borta denna säsong är som natt och dag. På bortaplan har man inte vunnit en enda match och inför mötet med Osasuna har man fyra raka förluster i ligan. Med en 14:e plats i ligan ligger man relativt säkert till och ska inte behöva oroa sig alltför mycket över en nedflyttningsstrid. Till skillnad från Malaga så har Osasuna allt att spela för och det tror jag kommer bli tydligt i lagens sätt att ta sig an fredagens match. Saknas i Malaga gör Sandro Ramirez som också är lagets i särklass bästa målskytt med 7 fullträffar, ett stort avbräck för bortalaget.

Den snöpliga förlusten mot Sevilla förra helgen tror jag eldade upp spelarna i Osasuna mer än vad den sänkte dem. Spelet har sett klart mycket bättre ut den senaste tiden och nu tror jag man fixar minst ett kryss mot ett av ligans sämsta bortalag. Historiskt sätt så har Malaga haft det tufft på El Sadar med endast en vinst på de sex senaste matcherna. Med det sagt så väljer jag att spela Osasuna +0.25 till 1.81 vilket betyder att vi vinner på halva insatsen vid ett eventuellt oavgjort resultat.

 

Lycka till!
  • Bra utbud
  • Snabba utbetalningar
  • Nya erbjudande varje vecka

Kommentarer

Feedback