Annons

Speltips : Marco Cecchinato - Mackenzie McDonald: 1

Matchcenter
11 maj 2023 at 14:00 - Tennis, ATP
Pietrangeli, Foro Italico
9 maj 2023 at 09:52 (Uppdaterad 11 maj 2023 at 15:40) 09/05
36
+1
Chans (1-2): 64-36%
Spelvärde: 108,80%
Lägsta spelbara odds: 1,56
Units: 9/10
Hit/Miss: 2-0
Bethard Till Bethard
Grus i Rom. Då är det riktigt grus. Typiskt grus. Jag vet inte om det blir så mycket mer genuina grusbanor än här i Rom. Då brukar grusspelarna regera.

Monte Carlo har visserligen också högst riktiga grusbanor, men Madrid, där är förutsättningarna väldigt speciella. Franska öppna, oftast väldigt hårda, snabba grusbanor där. Här i Rom, här är det som det ska vara. Eller om man så vill, här i Rom är det som de allra flesta grusbanor är. Det är relativt långsamt och det är ganska svårt att trolla bort det faktum att det är grus. Kan man inte spela grustennis, då lyckas man i allmänhet inte i Rom masters.

Här en match i första omgången där jag tycker att underlaget betyder allt, och hemmaplan också en del.

McDonald är en ren kontringsspelare som baserar hela sitt spel på tempo. Han vill stå långt in i banan, möta bollen på uppstuds och på så vis ta bort tid från motståndaren utan att slå särskilt hårt. Ska man ta fram en spelstil som inte riktigt passar för grus så är det väl kanske den. Dels får man väldigt tunga bollar mot sig. Det är svårt att stå långt in och möta bollen. Men ännu mer, om man står och kontrar på det här sättet, då får man inte tyngden i slagen som behövs utan man serverar då snudd på perfekta bollar för motståndaren. 

Cecchinato är en av de mer grusspecialiserade spelarna som finns. Inte samma spelare som han vara för några år sen men fortfarande en vettig grusspelare. Ofta bra på hemmaplan. Och kanske mest av allt, han har tyngden i slagen, spelstilen, för att göra livet riktigt surt för McDonald här. 

Riktigt svag form på McDonald också. Klart bättre på Cecchinato.

Jag tycker oddsen är på tok för jämna. 

  • 100% upp till 1000 kr
  • Höga odds
  • Snabba utbetalningar

Är du intresserad av mer? Se alla våra speltips och rekar.

Kommentarer

Feedback