Reklam

Lyon - Juventus

18 oktober 2016 at 22:45 - Fotboll, Europa - UEFA Champions League
7 apr 2017 at 14:59 (Uppdaterad 17 maj 2017 at 14:57) 07/04


De regerande italienska mästarna Juventus reser till Frankrike för match mot Lyon i Champions League. En match som Juventus ska vinna med tanke på vilken kvalitet man besitter i truppen och Massimiliano Allegri räknar säkert med att få åka hem med samtliga poäng till Turin.

Hemmalaget, Lyon kommer senast ifrån en mycket tung förlust när man gästade OGC Nice och förlorade med 2-0. Förlusten var inte mycket att orda om, utan det var under stora delar spel mot ett mål. Lyons stora stjärna tillika skyttekung Alexandre Lacazette har efter ett par veckors frånvaro börjat träna igen och fanns med på bänken senast. Matchen mot Juventus kan bli fransmannens första start sedan skadan, ett mycket välkommet tillskott för Bruno Genesio då han stått för 6 mål på 5 matcher såhär långt i ligaspelet.

Hemma på Parc Olympique Lyonnais är Lyon ett svårt lag att bryta ner. Man har på 4 ligamatcher denna säsong plockat 9 poäng, det ska dock sägas att Juventus i Champions League är en helt annan utmaning än  låt oss säga Montpellier i ligaspelet.

Vidare till Juventus, ligaledarna som för tillfället inte ser ut att kunna förlora. Bortsett från den snöpliga förlusten mot Inter i ligan för en månad sedan så har man nu vunnit fyra raka matcher i ligan. Ett insläppt mål på dessa matcher samt 10 gjorda framåt visar på vilken styrka man besitter.

I helgen vann man med 2-1 mot Udinese efter att ha vänt ett tidigt underläge. Paolo Dybala stal de flesta rubrikerna i den matchen efter att ha gjort båda målen. Är argentinaren på spelhumör så kommer Lyon få en oerhört jobbig afton.

I Juventus saknas Giorgio Chiellini och Kwadwo Asamoah, utöver det så är det en mycket stark trupp som reser till Frankrike. Man har en bredd i truppen som få lag kan mäta sig med och har inför denna säsong gått ut med att man kommer göra allt för att gå långt i Champions League. Allt annat än en gruppseger vore en besvikelse för Turin-klubben och då ska matcher som denna vinnas.

Jag tycker Juventus är tillräckligt bra för att vinna över Lyon med ett par mål. Juventus -1.0 spelas därför till fina 2.25, vilket betyder att vi får insatsen tillbaka om man endast skulle lyckas vinna med ett mål.

 

Lycka till!
  • 200% upp till 2000 SEK i välkomstbonus!
  • Svensk gigant inom betting
  • Bättre odds än de flesta
Feedback