Reklam

Lugi HF - HK Aranäs

17 oktober 2016 at 21:00 - Handboll, Sverige - Elitserien
7 apr 2017 at 14:59 (Uppdaterad 17 maj 2017 at 14:57) 07/04


Ett möte denna måndag och det är tabellettan Lugi som tar emot Aranäs som ligger nere i botten och krigar. Det ska inte finnas på kartan att Lugi åker på torsk här, men samtidigt har man i sin fina svit, ett kryss och det mot laget som ligger sist i tabellen nämligen IFK Ystad. Topplagen har en tendens att slappna av och då är bottenlagen där och hugger. Jag hittar ett lir som är spelvärt till en liten insats. Häng med!
Aranäs har tagit en seger och den kom mot tabelljumbon IFK Ystad och det är just precis sådana matcher man ska plocka poäng i. Man har en för tunn trupp med för lite spetskvalitéer för att kunna utmana de lite bättre lagen och därmed får man återigen kriga för att hålla sig kvar i handbollsligan. Idag ställs man mot Lugi och ingen i hela Sverige tror att man ska kunna skrälla, inte jag heller. Men något man dock kan lyckas med är att hålla ned siffrorna, där spelbolagen sätter en lina på -7,5 till Lugis fördel. Senast lagen lirade i Lund slutade det 29-28 och jag är inte lika säker på att Lugi går in för att vinna med stora siffror. Lyckas man få vittring, kan detta återigen bli en tajt match och då topplagen oftast vilar sina spelare och roterar i sådana här möten, lirar jag en liten slant på Aranäs!
Över till Lugi som bara ska ut i sin borg, plocka hem två pinnar och gå hem. Det bör vara klar och det bör vara enkelt, men det är vad man gör det till. Jag kan tänka mig att man ställer upp med ordinarie startsexa, för att dra undan med ett par bollar och sedan rotera runt i laget. I andra halvlek lär vi få se en komfortabel ledning, men då man oftast slappnar av och inte orkar bry sig särskilt mycket om det blir 5, 7 eller 10 bollars marginal så anser jag att Aranäs +7,5 är ett bra lir mot ett Lugi som tidigare haft det jobbigt mot Aranäs. Man är storväxta mot ett vilt Aranäs som har mycket spring i benen och det kan ställa till det.

Senaste fem lagen emellan:
Aranäs - Lugi = 24-37
Lugi - Aranäs = 29-28
Aranäs - Lugi = 26-27
Aranäs - Lugi = 20-23
Lugi - Aranäs = 29-29

Så mitt lir blir ganska uppenbart. Jag tror på att Lugi tar hem detta, men inte med en så stor marginal som spelbolagen tror. Aranäs kommer göra allt dom har för att ge en kamp och som det syns i resultatraden ovan, så har man lyckats få Lugi lite skakis. Aranäs +7,5 liras med en insats på strax under medel!
  • Regler och villkor gäller
  • Ansvarsfullt spelande
  • 18+ åldersgräns
Feedback