Annons

Speltips : Laslo Djere - Oscar Otte: 2

Matchcenter
8 mars 2023 at 20:10 - Tennis, ATP
Stadium 7, Indian Wells Tennis Garden
8 mar 2023 at 08:20 (Uppdaterad 8 mar 2023 at 21:47) 08/03
69
+1
Chans (1-2): 53-47%
Spelvärde: 112,80%
Lägsta spelbara odds: 2,13
Bet: 7
Hit/Miss: 0-2
Bethard Till Bethard
Första omgången i Indian Wells och en av många spännande matcher. Den här med ett spännande odds också.

Hade den här matchen spelats för ett år sen hade Otte stått i, vad ska vi gissa på, 1,35 kanske. Men det var då det. Hur något var för ett år sen spelar förstås ingen roll. Men det kan åtminstone sägas ändå.

Djere var fram till för bara ett år sen kanske tennisens hardcourtsvagaste spelare under ett par år. Han försökte knappt och han var helt öppen med det. Han kunde inte spela på hardcourt. Sen dess har han höjt sig betänkligt men man ska ha med sig en grej där. Han har höjt sig, ja. Nu vinner han matcher på atp-nivå. Men med tanke på hur usel han var på hardcourt tidigare har man väldigt låga förväntningar på honom och därför överskattar man kanske hans nivå lite grann. Han förlorar fortfarande många gånger mot spelare som är klart sämre än honom. Hans gamla siffror hänger fortfarande med honom. Han vinner ynka 33% av sina matcher på hardcourt på atp-touren.

Otte åkte upp alldeles för högt på rankingen och var i somras rankad 36 i världen vilket är direkt obegripligt. SÅ bra har han aldrig varit och kommer aldrig bli. Nu rankad 82 i världen, jämfört med 54 för Djere förresten. Jag tror Otte kommer få svårt att behålla den rankingen också. Han är nog inte riktigt en spelare för atp-touren egentligen.

En lurig grej med Otte. På tal om siffror. Är hans matchstatistik på hardcourt på atp-touren. Det är riktigt dålig. Han ligger på drygt 30% vunna matcher precis som Djere. Det luriga i det är att han dels har det tufft på atp-nivå. Det är det stora. Men kanske ännu mer att titta man på hans siffror på atp-nivå kan det verka som att han är svag på hardcourt. Men det är förhållandevis få matcher och många stora turneringar. Går man istället ner och tittar på challengertouren där Otte spelat i princip hela karriären så ser man att hans siffror är jämna över hardcourt och grus vilket också är sanningen. Han spelar som en hardcourtspelare, men han är lika bra på grus. 60% vunna matcher på hardcourt på challengertouren för Otte. 30% vunna även där för Djere vilket säger en del om hur usel han tidigare var på hardcourt.

Ska vi sluta med siffertramset då?

Okej, såhär då. 

Djere är den bättre spelaren av de här två men det är inget snack om att det är underlagsfördel för Otte. Dessutom, Djere har spelat på grus i över en månad medan Otte kommer från hardcourt. Ytterligare en sak som talar för Otte.

Otte har problem med formen. Därför blir Djere knapp favorit men matchen är jämn och oddset är bra.

  • 100% upp till 1000 kr
  • Höga odds
  • Snabba utbetalningar

Är du intresserad av mer? Se alla våra speltips och rekar.

Kommentarer

Feedback