Annons

Speltips : Kanada - Sverige: 2

Matchcenter
14 september 2023 at 14:00 - Tennis, Davis Cup Finals
Uppdaterad
5
0
Har de senaste tio åren byggt upp landets största tennissajt, vamosrafa.se som sedan några år tillbaka ligger hos Bethard. Har på olika sätt ägnat mig åt tennisbetting i mer än 20 år. Kort sagt, jag kan tennis.
Visa mer
Show less
Chans (1-2): 70-30%
Spelvärde: 129,00%
Lägsta spelbara odds: 3,33
Units: 7/10
Hit/Miss: 3-0
FastBet Till FastBet
Att Sverige på senare år haft en del tur i Davis Cup, det kan nog ingen säga emot. Nu kommer det inte räcka. Man klarar sig inte bara på tur. Men otroligt nog finns ändå en viss möjlighet för den svenska laget.

Innan Mikael Ymers dopingavstängning hade Sverige ett ganska så svagt lag för att få vara med på högsta nivån i Davis Cup. När Mikael Ymer blev avstängd rasade Sverige ihop och blev sämst av alla. Sen toppades detta också senare av att Dragos Madaras blev avstängd, antagligen beroende på bettingrelaterad brottslighet. 

Storstryk i första matchen mot Chile, 0-3. Sverige var chanslösa. 

Man kan väl lugnt säga att det borde vara klart för att packa ihop och åka hem trots att två matcher återstår av gruppspelet. 

Men. 

Det händer ju saker.

Som att ett skadeskjutet Kanada, som har Shapovalov i uppställningen, men vad det verkar är han ändå inte tillgänglig för spel. Han verkar vara med för att ge kanadensarna en större flexibilitet i uppställningen och ingenting annat. Detta Kanada, med två sådär halvhyfsade challengerspelare på singlarna och ett inte jättestarkt dubbelpar krossade Italien i första omgången, 3-0. På Italiens hemmaplan. En helt otrolig genomklappning av italienarna. Det gör att den här gruppen nu fortfarande är vidöppen. Med det inte sagt att det på något sätt är realistiskt att Sverige skulle ha en chans men i och med Kanadas vinst, i teorin är det åtminstone fortfarande öppet. 

Hur blir då det här?

Ja, man vet ju aldrig helt. Uppställningarna kommer inte förrän precis i anslutning till matchstart. Men vad det verkar är Shapovalov inte med. Det gör att det blir Galarneau och Diallo på singlarna, två ganska genomsnittliga challengerspelare. Relativt kapabla båda två, men inga toppspelare på challengertouren.

Problemet, om man ser det ur svensk synvinkel är att det ändå ska räcka. Men helt kört är det faktiskt inte.

Sverige lär komma till spel med samma uppställning som mot Chile. Detta för att vi inte riktigt har några andra spelare. Det innebär Elias Ymer på förstasingeln, Leo Borg på andrasingeln, och sen Bergevi/Göransson på dubbeln.

Elias Ymer ska ha en riktigt bra chans i sin match mot Diallo, troligen. Diallo är kapabel, och har slagit ett par bra spelare men han har också i närtid förlorat mot spelare som definitivt inte är bättre än Ymer. En vidöppen match där skulle jag säga.

Leo Borg ska få det tufft mot Galarneau men man ska samtidigt säga att Borg är runt 300 i världen. Galarneau är runt 200 i världen. Det skiljer inga mil. Borg gjorde också en bra match mot Chile. Skrällchansen finns där.

Dubbeln sen är öppen. Kanada har Pospisil som är en tidigare toppspelare i dubbel men det var många år sen och han har heller ingen stark partner här. Svenskarna är kanske ändå inte favorit i dubbeln men det känns på förhand jämnt.

Två jämna matcher och en skrällchans. Oddset på att Sverige vinner lagmatchen blir riktigt bra.

  • Snygg sajt
  • Spela utan konto
  • Stort utbud av sporter

Är du intresserad av mer? Se alla våra speltips och rekar.

Fler speltips

Kommentarer

Feedback