Annons

Speltips : Kanada - Finland: 1

Matchcenter
21 november 2023 at 16:00 - Tennis, Davis Cup Finals
Uppdaterad
7
+1
Har de senaste tio åren byggt upp landets största tennissajt, vamosrafa.se som sedan några år tillbaka ligger hos Bethard. Har på olika sätt ägnat mig åt tennisbetting i mer än 20 år. Kort sagt, jag kan tennis.
Visa mer
Show less
Chans (1-2): 66-34%
Spelvärde: 105,60%
Lägsta spelbara odds: 1,52
Units: 6/10
Hit/Miss: 1-2
Bethard Till Bethard
Kvartsfinal i Davis Cup. Den första av fyra kvartsfinaler som spelas över tre dagar. En per dag första två dagarna och två den tredje dagen.

Just spelprogrammet där man spelar kvartsfinalerna över tre dagar säger ganska mycket om Davis Cup. Man vill så gärna vara VM i tennis men man klipper och klistrar så mycket att det liksom inte går att ta det på allvar. Varför inte två kvartsfinaler per dag, två dagar? Eller en per dag, fyra dagar? Nej, man väljer tre dagar för att uppnå maximal orättvisa och förvirring. 

Här har vi i alla fall de regerande mästarna Kanada mot Finland som får vara väldigt nöjda med att ha tagit sig hit.

Inga uppställningar släppta. För att spinna vidare på hur dåligt skött Davis Cup är. Man lyckas inte presentera uppställningarna förrän en kvart innan matcherna. Inte så lätt att driva intresse till något som folk inte vet vad det är.

Men här är det i alla fall rätt enkelt att gissa.

Kanada saknar Shapovalov vilket gör att mycket ansvar vilar på Auger-Aliassime som kommer ställas mot Finlands enda bra spelare Ruusuvuori i förstasingeln. Ingen given seger för Kanada, men en trolig sådan. Auger-Aliassime har hittat lite form under hösten och det ska räcka mot Ruusuvuori.

Kanada favorit även i andrasingeln där det troligen blir Diallo som är topp-150 i världen. Finland kommer med Virtanen som är just innanför de 200 bästa på rankingen och dessutom helt ur form. Ingen given seger, men en trolig seger för Kanada. Det ska sägas att Kanada har med Pospisil och framför allt Raonic i sin uppställning. Om de lyckas pressa upp den notoriskt skadade Raonic på banan så är matchvinsten istället given. Han förlorar inte mot Virtanen hur svag matchform han än har. 

I dubbeln har Kanada Pospisil, tidigare en av världens bästa dubbelspelare att luta sig emot. Vem de kompletterar med är svårt att säga men det blir ett starkt par oavsett. Finland har med Heliovaara som är en vettig dubbelspelare men han har under året tappat sin partner Glasspool för att han själv helt enkelt varit för dålig och han är ingen som bär ett dubbelpar själv direkt. Oklart vem han kommer spela med men alternativen är väl inte jättebra. Kanada blir favorit i dubbeln också.

Tre favoriter och min bedömning är att allt över 1,50 är ett bra odds på att Kanada vinner matchen. 

  • 100% upp till 1000 kr
  • Höga odds
  • Snabba insättningar

Är du intresserad av mer? Se alla våra speltips och rekar.

Kommentarer

Feedback