Reklam

Kallinge - Piteå: 2

14 mars 2018 at 19:00 - Hockey, Sverige - Division 1
14 mar 2018 at 14:41 (Uppdaterad 14 mar 2018 at 22:37) 14/03
Kommentarer

Playoff mot Hockeyallsvenskan

Chans (1-2): 44-56%
Spelvärde: 103,04%
Lägsta spelbara odds: 1,79
Units: 6/10
Hit/Miss: 4-1
Unibet Spela nu hos Unibet
Idag startar den sista omgången innan kvalserien till hockeyallsvenskan är klar. Kallinge fick äran att möta en av mina favoriter och det blir helt klart en tuff drabbning. Jag tror dock att Piteå hittat sitt spel och man avfärdar Kallinge direkt.

Kallinge har gått hela vägen från playoff ett där man slagit ut Köping med 2-0 i matcher och sedan Boden med 2-1 efter att ha vunnit den sista matchen hemma med 2-0. Kallinge kommer alltså att få ytterligare en långresa i benen med tanke på att man nu får Piteå. Man får börja på hemmaplan och det känns väl lite som en nyckelmatch om man överhuvudtaget ska ha någon chans över tre matcher. Man slog ut Boden efter tre tighta matcher där man faktiskt förlorat skotten ganska klart i alla tre matcherna. De var lite förvånade över hur bra faktiskt Boden var, men man var stabila i egen zon samt hade ett bra målvaktsspel. Nu måste man höja ribban ytterligare för Piteå är ett bättre lag än Boden. Piteå hoppade in i omgång två där man slog ut Kalix med 2-5 och 4-1. Nu väntar som sagt ett tuffare motstånd utan tvekan, men har man som mål att ta sig till kvalserien och dessutom vill ta chansen till att kliva upp ett snäpp så tycker jag ska ge det chansen. Alla förutsättningar på spelarsidan har man verkligen för man är enligt mig ett av de lagen med bäst sportslig chans att lyckas. Man hade en liten formdipp i mitten av allettan, men verkar ha hittat tillbaka och fått igång maskineriet igen.

Talar för spelet

• Piteås rutin kommer vara grymt viktig i de här matcherna. Man har ett lag där många varit med förut i dessa matcher och man är duktiga på att hantera täta matcher. Kallinge har ett lite yngre lag med mindre rutin.

• Offensiven. Piteå har en grymt stark offensiv. Man har tre femmor där alla egentligen kan vara med och producera. Kallinge är såklart bra, men det känns lite som att man inte får det att funka fullt ut offensivt sett.

• Kallinge hade fullt upp med Boden i tre matcher. Förlorade skotten stort i varenda match, men lyckades tack vare ett bra försvars- och målvaktsspel ta sig vidare. Har man problem med Boden så lär man få problem med Piteå också. Piteå är garanterat mer effektiva framåt än vad Boden är/var.

Talar emot spelet

• Kallinge är starka på hemmaplan. Det har man varit hela säsongen. Ska man ha en chans att gå vidare så är nästan en vinst idag ett måste mot ett starkt Piteå.

• Målvaktsspelet har varit fenomenalt i Kallinge hela säsongen. Båda målvakterna har imponerat och nu under de fem playoffmatcherna har man hållit nollan i tre av matcherna.

Jag tror det kommer bli en tight match, men med tanke på att Kallinge hade det rätt tufft mot Boden så tror jag man kommer få det ännu tuffare emot Piteå. De är starkare på alla plan och framför allt offensivt. Jag testar idag Piteå inklusive övertid/straffar till oddset 1.84 hos Unibet.

Lycka till!

/Heden

 

  • 200% upp till 2000 SEK i välkomstbonus!
  • Svensk gigant inom betting
  • Odds på film och politik
Feedback