Annons

Speltips : João Sousa - Roman Safiullin: 1

Matchcenter
8 maj 2023 at 16:35 - Tennis, ATP
Court 2, Foro Italico
8 maj 2023 at 14:34 (Uppdaterad 8 maj 2023 at 17:38) 08/05
41
+1
Chans (1-2): 40-60%
Spelvärde: 160,00%
Lägsta spelbara odds: 2,50
Units: 9/10
Hit/Miss: 0-2
Bethard Till Bethard
Mycket, mycket spännande spel från kvalet till Rom masters det här.

Det har varit mycket snack om yttre förutsättningar senaste veckorna. Åtminstone om man läst det jag skrivit. Mastersturneringen i Madrid som avslutades igår söndag är en speciell rackare. Hög höjd i Madrid, bollen flyger snabbt genom luften, och helt andra spelare än de normala grusrävarna gynnas. Om man tittar på de fyra semifinalisterna så kan de två stora skrällarna direkt kopplas till detta, Struff och Karatsev som drog full nytta av förutsättningarna. Alcaraz har visat sig vara en specialist på detta och Coric, han åkte väl mest bananskal. Oavsett vilket, resultaten i Madrid tycker jag har mycket att göra det att det gick just väldigt snabbt.

Safiullin gjorde det jättebra i Madrid. Han kvalade in och slog sen både Jarry och Paul innan han föll knappt mot Zapata Miralles i tredje rundan. Riktigt bra resultat för någon som han som ligger runt hundra i världen.

Men hur är Safiullin i vanliga fall på grus då? 

Mycket svag. 

Förlusterna mot Djere och Krajinovic i Banja Luka och Monte Carlo i år är väl inte så farligt. Men 10-21 i matchkvot på grus på challengertouren. Det mina vänner, det är farligt. Farligt uselt. Safiullin är en spelare med dåligt tålamod som bygger hela sitt spel på att slå igenom sin motståndare. Han är direkt osäker i längre dueller. Att då placera honom på en ganska långsam grusbana i Rom. Det blir inte nödvändigtvis särskilt bra.

De möttes i Madrid för ett par veckor sen de här två. Kvalet där. Safiullin krossade Sousa.

Men nu är det andra bullar. Andra förhållanden.

Sousa kommer på ett helt annat sätt kunna fokusera på att hålla igång bollen och tvinga Safiullin att behöva ta risker för att kunna slå igenom. 

Safiullin är bättre än Sousa men är han det på en normal grusbana? Det är jag absolut inte säker på. Stort värde i oddset på Sousa.

  • 100% upp till 1000 kr
  • Höga odds
  • Snabba utbetalningar

Är du intresserad av mer? Se alla våra speltips och rekar.

Kommentarer

Feedback