Annons

Speltips : Jiri Lehecka - Andy Murray: 2

Matchcenter
24 februari 2023 at 15:40 - Tennis, ATP
Centre Court, Khalifa International Tennis and Squash Complex
24 feb 2023 at 14:19 (Uppdaterad 24 feb 2023 at 18:11) 24/02
47
+1
Chans (1-2): 57-43%
Spelvärde: 109,65%
Lägsta spelbara odds: 2,33
Bet: 6
Hit/Miss: 1-2
Bethard Till Bethard
Semifinal i Doha. Man kan tänka att Murray är sliten och bara förlorar till slut. Eller så tänker man att detta är hans bästa chans att få spela en stor match på väldigt länge.

Det har onekligen varit en blandning för Murray under veckan. Gemensamt för matcherna har varit att han spelat tresetare hela vägen men det har varit lite olika. Först en riktigt bra match mot en jämn motståndare i Sonego, 7-6 i skilje. Sen 7-5 i skilje mot Zverev, en skräll så klart. Och sen igår, förlorat första set men sen överlägsen mot Muller, en spelare han inte ska tappat set mot. Han har spenderat enormt mycket tid på banan Murray och det ligger ganska nära till hands så klart att tänka att han nu börjar bli sliten. Samtidigt som man måste se det från andra hållet också. Murray var visserligen i två finaler förra säsongen men i små turneringar. Detta är också en 250-turnering i och för sig, men det är en av de starkaste 250 på året och att få spela en final mot Medvedev eller Felix imorgon, det skulle vara Murrays största match på flera år. 

Lehecka då? 

Han är bra så klart. Slog Rublev i förra matchen, en mycket fin seger, men kanske att många drar lite för stora växlar på den. Rublev var inget bra den här veckan utan borde verkligen ha åkt i omgången innan mot Griekspoor. Han räddades där enbart av att Griekspoor blev nervös. Lehecka är nu topp-50 i världen, men här värderas han som om han var klart bättre än så. Kanske lite tveksamt.

Lehecka blir favorit på att han ska vara ett litet snäpp bättre än Murray kanske, plus risken att Murray är sliten, plus att detta möjligen inte är någon bra match för Murray spelstilsmässigt. Lehecka har kraften för att slå igenom honom. Men som sagt, det finns saker som talar för Murray också plus en sak vi inte sagt. Lehecka har ännu inte varit i final på atp-touren. Detta är alltså en väldigt stor händelse för honom. Kanske för stor. 

  • 100% upp till 1000 kr
  • Höga odds
  • Snabba utbetalningar

Är du intresserad av mer? Se alla våra speltips och rekar.

Kommentarer

Feedback