advert

IFK Kristianstad - RK Celje

22 oktober 2016 at 21:00 - Handboll, Sverige - Elitserien
7 apr 2017 at 14:59 (Uppdaterad 17 maj 2017 at 14:57) 07/04


Det vankas inte bara Champions League i fotbollen utan även i handbollen där vårt Svenska hopp IFK Kristianstad tar emot Slovenska mästarna Celje som kommer på besök i helgen. Kristianstad ser bara bättre och bättre ut för varje match som går och fortsätter man på detta spåret så lär detta gäng ta sig långt. Celje går dock tungt och fem raka förluster är ett faktum. Min inledning säger sitt och jag tror på de orangeklädda. Häng med!
Börjar vi med Celje så är denna borta match ett otroligt viktig möte då man hittills haft det svårt ute i Europa och en vinst mot Kristianstad skulle sitta fint då man kommer konkurrera med just dessa för ett avancemang. Det är dock lättare sagt än gjort då man är inne i en formsvacka med massvis av förluster. I just CL kommer man från två förluster mot Kielce senast samt Vardar, och det klara sådana. Man har en okej trupp och står sig jämnbra med KristianstadZvizej, Janc och Marguc är spelare som man känner igen väldigt bra från landskampsspel, där Janc säkerligen betyder en hel del. Men man kommer med ett stukat självförtroende och på det så är det bortaspel mot ett lag som bara växer och växer. För mig är man klara underdogs och då oddsen är ganska jämna, väljer jag att ta ställning!

Över till Kristianstad som jag blev riktigt imponerad av mot Rhein Neckar-Löwen senast i CL då man nästintill snodde poäng på bortaplan mot ett så pass bra motstånd! Uddamålsförlusten där sved rejält, men det brydde man sig inte så mycket om när man kom hem till sin borg och bara städade av ett Malmö med åtta bollar, utan några som helst problem. På hemmaplan är man grymt bra och trycket som publiken skapar, skådar sällan handbollsarenor. Man växer och växer för varje match som går och de nya spelarna etablerar sig mer och mer. Ola verkar veta vad han sysslar med och det kommer man att visa idag när man slår Celje likt man gjorde med Zagreb näst senast i CL på hemmaplan. Runt två gånger pengarna plockar jag direkt!

Så mitt lir blir ganska uppenbart. Jag tror på Kristianstad som är inne i en grym form med bra spel och självförtroende. Hemmaplan betyder mycket och då Celje inte riktigt har alla pusselbitar där man ska, så tror jag man vinner. Kristianstad att vinna liras med en insats på strax över medel!
  • Regler och villkor gäller
  • Ansvarsfullt spelande
  • 18+ åldersgräns
Feedback