Reklam

IFK Kristianstad - Pick Szeged

19 november 2016 at 19:15 - Champions league
7 apr 2017 at 15:00 (Uppdaterad 17 maj 2017 at 14:57) 07/04


Till helgen får vi se lite Champions League handboll och det är vårt kära Kristianstad som ställs mot Pick Szeged i en mycket viktig match. Szeged har gått riktigt bra och kommer till detta mötet med tre raka segrar i turneringen medan Kristianstad kommer från en sämre insats i CL men desto bättre i serien. Allt talar för det ungerska laget men jag tror ändå annat, kanske lite naivt, kanske lite dumt, men varför inte? Häng med!
Szeged har varit starka, riktigt starka, och kommer till Kristianstad med en rad vinster och det mot tufft motstånd i form av CeljeVezprem samt Brest. Man har tappat nyckelspelare inför i år men ändå lyckats hålla nivån och spelare som exempelvis Buntic, Gorbok och Källman gör ett gott jobb. Idag ställs man mot ett på förhand enklare motstånd, men Kristianstad ska inte underskattas då man är oerhört starka på hemmaplan. Szeged kommer inte få det lätt, det vill jag verkligen poängtera, men självklart ska man vara favoriter. Jag är dock tveksam på att man bär ett så pass stort favoritskap och 3,75 på Kristianstad är mer än spelvärt! Får man bara lite problem i anfallsväg så kommer man ha svårt att få stopp på ett flygande-kontrings-Kristianstad.

Kristianstad har varit sisådär i Champions League men samtidigt är det svårt att begära mycket mer då man trots allt möter bland världens bästa klubblag. Hemmaplan och bortaplan är som sol och måne, d.v.s. oerhörda kontraster på hur spelet ser ut. Med sitt tryck på hemma mark är man svårspelade och lagen som kommer hit får passa sig. Har man en sådan dag där de mesta stämmer så tror jag faktiskt man kan skrälla, det är i alla fall min feeling. Man slog kollegan Lugi för två dagar sen och det är bara att fortsätta på den inslagna vägen. Mannen i bild (Tollbring) kommer bära en nyckel roll i sitt skytte från kanten, kontringsspelet samt straffskyttet. 3,75 är bra och jag lirar!

I 3 av 10 matcher tror jag Kristianstad kan skrälla till på hemmaplan. Szeged är inget monster motstånd, även fast de har gått riktigt bra och att Kristianstad ska stå i 3,75 är något för högt. Det är däremot spelvärt och jag slänger in en liten peng på vårt svenska hopp!
  • 100% upp till 2000 SEK i välkomstbonus!
  • Spel ner till div 5
  • Bäst odds på svensk sport
Feedback