Reklam

IFK Kristianstad - Lugi HF

16 november 2016 at 20:15 - Handboll, Sverige - Elitserien
7 apr 2017 at 15:00 (Uppdaterad 17 maj 2017 at 14:57) 07/04


Onsdagar sviker aldrig och förutom massa trav på eftermiddagen så bjuds det också på handboll, där vi får se ett topp möte mellan Kristianstad och Lugi. I dagsläget finns det nog ingen bättre match att kolla på i Sverige och dessa lagen håller verkligen en hög nivå. Kristianstad kommer med två raka förluster, en i ligan och en i Champions League, medan Lugi kommer från en massa strul med poäng där man fråntas hela fyra pinnar. Hur hanterar lagen detta? Jag har svaret! Häng med!
Börjar vi med Lugi som fått ett bakslag i och med poängförluster p.g.a. man inte registrerat en spelare i de två senaste matcherna. Dessa matcher vann man "såklart", 31-22 mot Sävehof samt 28-26 mot Malmö, och i stället för att ha 16 poäng ligger man nu på 12.. Väldigt surt. Lite skeva regler, men så är det och frågan är hur gubbarna tar det mentalt. Idag ställs man mot seriens absolut svåraste motstånd i form av Kristianstad och det blir ingen lätt uppgift. På hemmaplan har man en klar fördel mot just Kristianstad men på bortaplan desto tuffare, vilket är förståeligt. Jag kan inte se hur något lag ens ska kunna slå de orangeklädda på borta mark, oavsett om Jeppsson i detta fall gör sina 12 baljor. Tyvärr får man ännu ett bakslag idag!

Journalister vill gärna säga att Kristianstad är inne i en formsvacka, men det skulle inte jag påstå då man torskat två raka mot två tuffa motståndare på bortaplan. Meshkow Brest är inget att skämmas över och Alingsås är starka. Man hade självklart kunnat önska mer mot Alingsås men som jag alltid sagt så sitter inte allt på plats och jag tror det kommer med tiden. På hemmaplan är man dock starka oavsett vad och där är man svårslagna även mot toppklubbar i Europa. Mot Lugi har man revansch att utlysa och jag tror man tar det. Killen på bilden kom med i Champions League sexan för denna omgång som var och gör han sina 6-7 baljor, vinner man med fyra, fem bollar. Spik!
Så vad blir mitt lir? Kristianstad --> Hemmaplan --> Vinst så lyder ordningen. I mina ögon vinner man inte med en boll, utan med fler. Jag väljer därför att lira en lina på -2,5 till en insats på strax över medel!
  • Regler och villkor gäller
  • Ansvarsfullt spelande
  • 18+ åldersgräns
Feedback