Annons

Speltips : Holger Rune - Casper Ruud: 1

Matchcenter
20 maj 2023 at 13:10 - Tennis, ATP
Centrale, Foro Italico
18 maj 2023 at 09:16 (Uppdaterad 20 maj 2023 at 15:54) 18/05
122
0
Chans (1-2): 67-33%
Spelvärde: 107,20%
Lägsta spelbara odds: 1,49
Units: 7/10
Hit/Miss: 2-1
Bethard Till Bethard
Nordiskt derby mellan två av världens bästa tennisspelare. Jag tror det blir Danmark den här gången.

Man kan ju säga att vi i Sverige halkat lite efter. Både Norge och Danmark har en av världens absolut bästa tennisspelare. Det har ju inte vi riktigt. 

Men det här blir ju spännande ändå. 

Rune nummer sju i världen mot Ruud nummer fyra i världen. Inte så länge till säger jag. Rune är nummer sju även på årsrankingen men med bra slagläge uppåt. Ruud är nummer 15 på årsrankingen och det känns kanske som att han lär få det tufft att ta sig upp till topp-10 där innan årets slut. Rune är den klart bättre spelaren av de här två.

Ruud har haft en ganska enkel väg fram hit till semifinal. Han har utnyttjat sin seedning till fullo medan konkurrenterna försvunnit på annat håll. Rune har kanske haft det lite mindre enkelt då han i kvarten behövde besegra tidernas bästa tennisspelare.

4-0 till Ruud i inbördes möten och jag tror det är där det spökar till sig lite för folk. Det och rankingen. Men deras matcher spelades innan Rune klev upp på en helt ny nivå i höstas. Att Ruud vunnit deras matcher innan det, absolut inget konstigt med det. Det lär vara andra bullar nu.

Rent spelstilsmässigt tror jag det här kommer passa Rune väldigt bra. Rune har också visat att han är de stora matchernas man. Han är ofta som allra bäst när det är som viktigast. Tvärtom för Ruud egentligen. I de allra största matcherna har han haft problem och när han här har sin överlägset bästa chans hittills att vinna en stor turnering, inte säkert att han kommer klara att prestera.

Rune för mig storfavorit och oddset duger väldigt bra.

  • 100% upp till 1000 kr
  • Höga odds
  • Snabba utbetalningar

Är du intresserad av mer? Se alla våra speltips och rekar.

Kommentarer

Feedback