advert

HK Malmö - Ystad IF HF

15 november 2016 at 20:15 - Handboll, Sverige - Elitserien
7 apr 2017 at 15:00 (Uppdaterad 17 maj 2017 at 14:57) 07/04
1
0


Tisdag och det bjuds endast på en match denna regniga eftermiddag. Matchen spelas nere i Skåne där vi får se Malmö ta emot Ystad i en match som avgör vilket lag som avancerar ännu mer i tabellen. Lagen ligger jämsides, men i mina ögon är det dock klar fördel till ett av gängen. Större utbud av spelare, bättre kvalité och hemmaplan är saker jag tar ställning till. Häng med!
Börjar vi med Ystad så syns det verkligen att man saknar Lukas Nilsson då Kim Andersson får bära ett tungt lass på niometer och när det är motgång så finns det allt färre spelare som kan göra något på egen hand. Tabell läget säger sitt och att man endast har plockat tio poäng (åttonde plats) är inte bra. Man kommer dock från en seger, men en knapp sådan mot ett Hammarby som man vanligtvis bör slå ganska enkelt, men så blev det icke när man låg under i halvtid med 11-17. I andra halvlek redde man ut det men intrycket att skåda var inte något positivt. Idag ställs man mot Malmö på bortaplan och en betydligt tuffare match är att vänta. Senast lagen möttes var för ungefär två veckor sedan och då gick man segrandes ur striden. Idag tror jag på det omvända då det framförallt är bortaplan mot ett Malmö som är på väg uppåt. Avslag!
Över till Malmö som jag faktiskt trodde mer på inför säsongen, men likt exempelvis Kristianstad så har man haft en trög inledning och kommer i stället mer och mer ju längre säsongen går. Man har ett riktigt bra spelarmaterial med spelare som håller hög kvalité, jag tänker framförallt på Roganovic och Månsson på niometer samt Petersen på V6. Nu är man inne i en fas där det går uppåt, bortsett från senaste matchen mot Aranäs där man fallerade totalt och endast fick med sig en poäng, och att då möta ett Ystad på hemmaplan tror jag är en perfekt tajming. 20-31 mot Skövde samt 32-29 mot Sävehof är goda resultat att ta med sig och självförtroendet bör vara på topp. Man är säkerligen revanschsugna sen förlusten mot Ystad och jag tror man tar det på ett eller annat sätt. Hemmaplan är en klar fördel och två pinnar ska hem!

Malmö har blivit stor favoriter, men då jag tror så pass starkt på detta gäng så väljer jag att gå på en handikappslina som ser rimlig ut. Malmö -2 (pengarna tillbaks vid tvåmålsseger) liras med en insats på medel!
  • Regler och villkor gäller
  • Ansvarsfullt spelande
  • 18+ åldersgräns
Feedback