Reklam

HK Malmö - IK Sävehof

24 oktober 2016 at 21:00 - Handboll, Sverige - Elitserien
7 apr 2017 at 14:59 (Uppdaterad 17 maj 2017 at 14:57) 07/04


Gårdagen var inte bra och tipsen svajar. Hoppas på att förbättra det inom snar framtid men min känsla är att årets handbollsliga är betydligt jämnare än föregående år. Redan idag tycks jag ha hittat mig ett tips och det mellan två topplag, Malmö och Sävehof som drabbar samman. Malmö har tre raka förluster medan Sävehof bara radar upp segrar och siffran är uppe i fem. Mitt tips är något helt annorlunda än vad faktan jag nyss presenterade säger. Häng med!
Börjar vi med Malmö så har man fallit in i en formsvacka efter en bländande inledning på säsongen, och är nu uppe i tre raka förluster. Förlusterna har kommit mot topplag i form av Ystad, Lugi och Kristianstad, men det spelar inte någon roll då jag och många andra har stora förhoppningar på detta bygge. Nyförvärvet Roganovic är den enda som presterat kontinuerligt och det krävs att resterande spelare hänger på. Månsson, Lönn, Persson osv. har mycket mer att ge och jag kan inte se att ett så pass bra lag åker på fyra raka förluster. Inte på hemmaplan mot ett lag som man vanligtvis ska ha goda chanser mot i sin borg. Idag studsar man tillbaks på banan och den negativa formen ska brytas.

Sävehof jagar sin sjätte raka seger efter att ha imponerat mot Ricoh där man vann med hela 36-22. På förhand trodde jag inte man skulle vara så bra som man faktiskt varit här i inledningen på säsongen, och vi får se hur länge det håller i. Att man på något sätt är överlägsna de andra topplagen, är man inte och i mina ögon nästan lite sämre. På bortaplan mot ett Malmö, som förvisso är urform, ska ändå mycket till för en fullpott. Sandström kommer få jobba hårt i målet då han har ett par riktigt vassa skyttar emot sig samtidigt som man ska slå ut Malmös starka och hungriga försvar (efter tre raka förluster). Oavsett om man har en super-form, anser jag att detta är en för tuff uppgift för Sävehof och väljer att gå emot!

Så mitt lir blir ganska uppenbart. Jag väljer att gå på Malmö trots att resultatraden hos lagen säger annorlunda. I grund och botten är man ett bättre och skickligare lag än Sävehof och det hoppas jag att man visar idag. Malmö -1,5 liras till en insats på medel! (Raka ettan kan även den liras, men då -1,5 höjer oddset rejält, går jag på det i stället)
  • Regler och villkor gäller
  • Ansvarsfullt spelande
  • 18+ åldersgräns
Feedback