advert

HIF Karlskrona - Lugi HF

23 oktober 2016 at 18:30 - Handboll, Sverige - Elitserien
7 apr 2017 at 14:59 (Uppdaterad 17 maj 2017 at 14:57) 07/04


Ett söder-möte vankas och Karlskrona står som hemmavärd då Lugi från Lund kommer på besök. Lugi toppar handbollsligan med 11 poäng och är hittills obesegrade medan Karlskrona går sisådär och plockat fyra poäng på fjorton möjliga. Sanningen är att Karlskrona torskat samtliga matcher mot bättre motstånd och idag ställs man mot det lag som har bäst form i ligan. Hur ska detta sluta? Jag har svaret. Häng med!
Börjar vi med Karlskrona så gjorde man sin absolut bästa insats hittills i den senaste matchen, trots förlust, då man utmanade Kristianstad ända in i slutet men fick se sig besegrade med två bollar. Det såg dock bra ut och spelet flöt på. Man älskar låga tempon där man i princip dödar matchen och med sitt långa utdragna spel tröttar ut motståndarna. Sanningen är dock, som jag tidigare nämnde, att denna taktik/spel inte riktigt funkat på de bättre lagen då man torskat samtliga matcher (vinsterna har kommit mot Aranäs och IFK Ystad) och idag ställs man återigen mot ett topplag. Lugi har dock inget emot ett sådant spel då man är storväxta och har ett riktigt bra skytte, och jag kan inte se att man ska slå ett så pass bra Lugi som dessutom älskar sådant typ av spel. Man får helt enkelt pricka in ännu en förlust i registret när klockan närmar sig 18:00.

Lugi toppar tabellen med ett facit på 5-1-0 där man bland annat slagit lag som MalmöYstad och Kristianstad och Axner har verkligen något på gång. Jeppsson har briljerat och det tunga och storväxta försvaret har satt sin prägel på matcherna. Får man till en liknande insats som i de föregående matcherna så ska det inte vara något snack om saken idag, utan man ska bara gå ut och städa av Karlskrona. Det låga tempot med långa anfall som Karlskrona dessutom älskar, passar en gott och redan där har man ett par bollars marginal. Jag väljer att lira en handikappslina!

Så vad blir mitt lir? Lugi står i ett lågt odds vilket är fullt förståeligt och vi får därför ta oss till handikappslinorna som erbjuder bättre spelvärde. Jag tror starkt på Lugi och väljer att gå på en lina Lugi -2,5 till en insats på strax över medel!
  • Regler och villkor gäller
  • Ansvarsfullt spelande
  • 18+ åldersgräns
Feedback