Reklam

Hammarby IF HF - Alingsås HK

19 oktober 2016 at 21:00 - Handboll, Sverige - Elitserien
7 apr 2017 at 14:59 (Uppdaterad 17 maj 2017 at 14:57) 07/04


Onsdag och det bjuds på tre matcher från handbollsligan där jag bland annat valt att lägga fokus i ett möte mellan Hammarby och Alingsås där jag förhoppningsvis har en klar vinnare. Alingsås kommer från en tung förlust mot rivalen Sävehof medan Hammarby generellt sett varit dåliga från starten. Trots förlust senaste tror jag man reder ut det relativt enkelt och handikappslinan hamnar på.. häng med!
Hammarby har verkligen underpresterat ända sedan premiären mot Ricoh, och det kanske inte är en tillfällighet längre utan en verklighet som man får börja anpassa sig till. Puyol är borta och en viktig kugge i anfallsspelet har försvunnit, vilket också syns tydligt ute på planen då kreativiteten framåt är bedrövlig. En seger på sex matcher varav fem förluster och det klara sådana mot motstånd man vanligtvis brukar bjuda upp till match mot. Senast åkte man upp till Eskilstuna och torskade med åtta bollar, 25-17, och när man idag ställs mot Alingsås krävs en mirakel vändning för att man ens ska kunna bjuda upp till match. De tekniska felen samt dåliga skyttet framåt kommer straffas i form av flygande kontringar där Alingsås är vassa och jag tror man åker på ännu en stor förlust!

Alingsås åkte på sin första förlust för säsongen då man tog emot Sävehof senast och som vanligt blev det en tuff och jämn kamp där man tyvärr inte orkade hela vägen in. Man är riktigt bra när det stämmer men samtidigt har man sina perioder där man inte har lösningar och det är framförallt i det uppställda anfallsspelet. Kontringar och andra fas spel är man grymt bra på men det finns en del att slipa på för att kunna utmana exempelvis Kristianstad som är nummer ett i Sverige. Nu är det dock inget Kristianstad man möter, tvärtemot, ett Hammarby som sett uddlöst ut och som man bara ska städa av. Gör Persson sina 6-7 baljor som han hittills har gjort så vinner man med 5-6 bollar och mitt spel är inne!

Kort och gott så är Alingsås mycket bättre än Hammarby på samtliga positioner. Ens kontrings samt andra fas - spel kommer belönas rejält i en sådan här match då man möter ett lag som ännu inte vet hur man ska hitta kreativa lösningar framåt. Därmed lirar jag Alingsås -3,5 till en insats på strax över medel!
  • Regler och villkor gäller
  • Ansvarsfullt spelande
  • 18+ åldersgräns
Feedback