Reklam

Får Bragdguldet 2019: Stafettlaget längd damer

3 december 2019 at 12:00 - Bragdguldet
21 nov 2019 at 09:26 21/11
67
0
Chans: 23%
Spelvärde: 172,50%
Lägsta spelbara odds: 4,35
Units: 6/10
Unibet Spela nu hos Unibet
Bragdguldet

När jag läste artikeln om Bragdguldet här på Betting.se kunde jag inte låta bli. Jag måste lägga ett speltips på det för det måste bli på det här sättet.

För det första. Bragdguldet går alltid till vinteridrottare, det är sen gammalt. Har man inte skidor under fötterna får man inte Bragdguldet, det är sen gammalt.

Det finns inga manliga skidåkare och inga alpinister som är aktuella i år. Ska man ge det till en skidåkare så är det till damernas stafettlag eller till en individuell åkare bland damerna. Man brukar vilja ge Bragdguldet till lag i detta fall.

Konkurrensen då? Tove Alexandersson, jag tror att man klarar av att se förbi henne faktiskt då man inte vill att värdet av Bragdguldet ska devalveras vilket sker om man ger det till en idrottare som nästan ingen ens vet vem det är. 

Mattias Falck hade nog behövt vinna VM-finalen. Att ta sig dit kanske var en bragd på sitt sätt men han har Sveriges stolta pingistradition emot sig. Historiskt sett sticker det inte ut att nå final i VM i pingis.

Daniel Ståhl har egentligen "bara" varit bäst. Bragd ska vara något annat.

Samma med Armand Duplantis, men minus det där att vara bäst. Ingen bragd att vara näst bäst i världen riktigt.

Att Djurgården vann Allsvenskan var ärligt talat en bragd, men att ge Bragdguldet till ett allsvenskt lag skulle röra upp alldeles för stora känslor.

Angelica Bengtsson, faktiskt en bragd kanske att klara det där hoppet efter stavbrottet, men ska man ge priset till såna bragder blir det svårt att hålla rättvisan uppe i framtiden.

Som jag ser det finns det bara en konkurrent.

Bragdguldet ges i 70% av fallen i modern tid till kvinnor. Det går inte att bortse från att om det står och väger har man valt en kvinna eller ett kvinnligt lag. Svenska damlandslaget i fotboll charmade många i somras och spelarna pratar själva i princip utan undantag om att det de gjorde var en bragd. De lobbar själva aktivt för att få priset vilket garanterat påverkar juryn. Damlandslagets framgång sticker på något sätt ut mer än en skidframgång då Sverige alltid är med och krigar i toppen i skidorna medan vi i damfotbollen har haft det tufft i några år.

Oddsen får avgöra. Den största bragden är damernas stafettlag i VM där Stina Nilsson hängde med fenomenet Therese Johaug upp för den sista backen. Att hon sen spurtade ner henne hade nog alla räknat med, men att hon lyckades hänga sig kvar, det var en bragd. Man skulle alltså kunna ge henne Bragdguldet för detta, och man kanske borde, men det är ytterst sällsynt att man lyfter ut en person ur ett lag på det sättet, så det ska i så fall bli hela laget. 3,75 på fotbollen, 7,50 på skidåkningen, det får bli 7,50.

  • 100 SEK freebet
  • Svensk gigant inom betting
  • Specialodds på film och politik
Feedback