Reklam

Emil Ruusuvuori topp-100 innan sista mars: Nej

30 november 2019 at 23:55 - Tennis, ATP
25 okt 2019 at 15:54 (Uppdaterad 20 mar 2020 at 11:26) 25/10
294
+4
Kommentarer
Chans: 44%
Spelvärde: 198,00%
Lägsta spelbara odds: 2,27
Units: 10/10
Hit/Miss:
CoolBet Spela nu hos CoolBet
ATP-ranking

Jag blir inte klok på detta. Har jag räknat fel? Upplys mig i så fall gärna. För har jag gjort det, då kan Coolbet ha räknat rätt. Men har jag räknat rätt. Då har Coolbet räknat helt vansinnigt fel.

Emil Ruusuvuori är en rätt lovande finne född 199 som just nu är rankad på plats 150 i världen. Han har i år tagit helt vansinniga kliv framåt från att ha spelat på futuretouren till att vinna flera turneringar på challengertouren. Han är på väg spikrakt uppåt, kort sagt.

Men hur snabbt kommer det gå då?

Ja, det är där jag och Coolbet är lite oeniga.

Emil har just nu 363 rankingpoäng. 

Den som är rankad på plats 100 i världen har just nu 551 poäng. 

Vad som krävs för topp-100 i världen är inte konstant. Det kan variera lite vecka till vecka, men 550 poäng är nog ett ganska bra snitt. Har man 550 poäng är man antingen topp-100 eller väldigt, väldigt nära. 

Emil måste alltså skaffa sig 200 poäng till för att bli topp-100.

Utan att gå in alldeles för mycket på tennisens rankingsystem så kan man enkelt förklara det som att man samlar poäng som sen lever i exakt ett år framåt. De poäng man spelade in den här veckan förra året försvinner från ens ranking på måndag. 

Emil har i år samlat i stort sett alla sina poäng efter den sista mars. Han har således inga poäng som försvinner under nästa års första tre månader.

Han startar alltså nästa säsong på 363 poäng kan man säga. Han kan samla fler poäng i år också givetvis, men inte helt givet. Det står att han ska spela en challenger i Helsingfors årets sista spelvecka, men han har inte spelat på en månad och någonting är det som gör att han inte spelar just nu. 

Man får mellan 80 och 100 poäng, oftast, för att vinna en challenger. Finalplats ligger på 50 poäng ungefär och sen neråt. 

Jag får det till att Ruusuvuori har max åtta turneringar på sig, beroende på hur mycket han spelar givetvis, men spelar han ganska mycket har han åtta turneringar på sig att skrapa ihop 200 poäng. Det är inte sådär superenkelt det. För han är i min värld absolut inte så bra att han vinner challengers på löpande band. Det är mer att han gjort bra resultat i turneringar med startfält som inte varit superstarka.

Alla spel är en chansning. Russuvuori har varit väldigt bra senaste månaderna och fortsätter han så, då är detta spel dödsdömt. Men han har varit borta en tid nu och jag är inte så övertygad om att han kommer komma tillbaka och på något sätt vara dominant på challengertouren direkt. Det kommer krävas flera finalplatser eller en titel och några riktigt bra turneringar för att han ska bli topp-100 innan mars månads slut och som sagt, jag är inte så övertygad. Dessutom finns givetvis risken, eller i det här fallet chansen, att han drar på sig någon skada och då är spelet plötsligt helt klart.

Jag tycker det är värt en rejält insats, förutsatt att jag inte räknat helt galet, och det tror jag inte att jag gjort.

Oddset finns bara hos Coolbet. Starta ett konto genom att klicka här och få då också en bonus på 500 kronor som du kan använda på detta spel.

  • Odds som sticker ut
  • Grymt bra välkomstbonus
  • Relativt enkla omsättningskrav
Feedback