Reklam

Ebba Andersson - Therese Johaug: 1

4 januari 2020 at 11:30 - Sprint klassisk stil - Val di fiemme
4 jan 2020 at 07:35 (Uppdaterad 5 jan 2020 at 08:34) 04/01
41
0
Chans (1-2): 65-35%
Spelvärde: 111,80%
Lägsta spelbara odds: 1,54
Units: 9/10
Hit/Miss:
Mr Green Spela nu hos Mr Green
Sprint klassisk stil - Val di fiemme

Vad har egentligen hänt med Johaug? Hon är plötsligt mänsklig. Väldigt märkligt och det känns knappt ens säkert att hon vinner touren som läget är just nu. För just nu är hon kanske inte ens den bästa åkaren. I gårdagens masstart var hon inte ens nära.

Igår masstart, idag sprint, och om Johaug inte var nära i masstarten igår, då är det svårt att se hur hon ska räcka till i sprinten.

Johaug för tunn för sprint

Av åkarna som ens är i närheten av toppen är Johaug den som har lägst maxfart vilket är fullt förståeligt. Hur hon klarar sig igenom de hälsotester som de andra norska åkarna åker dit på är en gåta för Johaug är smalast och tunnast av alla, väger garanterat minst, har minst muskelmassa, och därmed blir det i stort sett omöjligt för henne att hävda sig i spurtar eller sprintar. Däremot är det förstås generellt en otroligt stor fördel i distansloppen där det på senare år visat sig att det allra viktigaste för damerna är just att väga så lite som möjligt. Andra åkare som Östberg och Karlsson har därmed försökt ta efter Johaug, men de åker dit i hälsotesterna som i stort består i att man inte får äta för lite och vara för smal. Johaug klarar sig konstant.

Anderson var tvåa i masstarten igår efter en helt okej avslutning. Hon har en helt annan maxfart än Johaug och det vore mycket märkligt om hon inte slutade först av dem idag. Johaug går till max kvartsfinal. Andersson kan nå final en bra dag.

Läs alla speltips här på Betting.

  • 100% vinstboost upp till 5000 kr omsättningsfritt!
  • Bra livebetting och odds
  • Fantastisk app till mobilen

Kommentarer

Feedback