Annons

Speltips : Diego Sebastian Schwartzman - Federico Coria: 1

Matchcenter
9 mars 2023 at 02:30 - Tennis, ATP
Stadium 3, Indian Wells Tennis Garden
8 mar 2023 at 11:50 (Uppdaterad 9 mar 2023 at 03:40) 08/03
73
+1
Chans (1-2): 72-28%
Spelvärde: 112,32%
Lägsta spelbara odds: 1,39
Bet: 9
Hit/Miss: 2-0
Bethard Till Bethard
Marinering. Det är bra grejer. Av kött, definitivt. Av tennismatcher, kanske ännu bättre.

Vid en första anblick tänkte jag här, Schwartzman, honom rör man ju inte just nu. Efter att ha funderat lite, och tittat till resultaten ordentligt tänker jag snarare att Schwartzman, han är väl faktiskt dagens bästa spel.

Vad som hänt med honom, det vet jag faktiskt inte. Inga skador att tala om men han har gått från att vara en av världens bästa spelare till att knappt vinna match på atp-touren. En helt otrolig sänkning av någon som inte är mer än 30 år gammal och som är så enormt duktig på att slå till bollen som Schwartzman är. 1-6 i matchstatistik i år, bedrövligt och det indikerar att man är på väg ut från touren.

Men, finns det ett men?

Jag tror det.

Han började säsongen riktigt svagt med förluster mot Brooksby i Auckland och sen Wolf i Australian Open. Två saker där dock. Han hade skadebekymmer då och det var liksom inte de där jättedåliga spelarna han förlorade mot. Brooksby och Wolf är inte toppspelare, men de är topp-50-spelare. Det är såna man kan förlora mot, även om man är bra.

Sen gjorde han kanske ett litet misstag, om man frågar mig. Schwartzman har jättebra siffror på grus genom åren, men det handlar relativt mycket om att när han varit som bäst, då har det funkat i små turneringar, bara på att han varit så sjukt bra. Men är han inte som bäst, då blir grus till lite av ett mardrömsunderlag för honom i och med att han inte har tyngden i spelet. Jag förstår att han gjort dåliga resultat där senaste veckorna. Senast dock, i Santiago förra veckan, avgörande sets tiebreak mot Jarry som var överlägsen i den turneringen. Det låter inte som så mycket att hurra över, men såg man hur bra Jarry sen var i den turneringen, då vet man att det var bra. 

Nu tillbaka till hardcourt vilket jag tror gynnar Schwartzman ordentligt i den fas han är i just nu.

Coria har en hög ranking numera. Han har gjort jättefina resultat den här säsongen. Han kan i någon mån spela på hardcourt, men det ska sägas, han är bedrövlig på hardcourt. Låte kanske motsägelsefullt men säg såhär, han försöker, han kämpar även på hardcourt, men han är riktigt risig. 20% vunna matcher på hardcourt på atp-touren. 30% vunna på challengertouren. På futurenivå, där han spelat nästan hela karriären, har han 0% vunna matcher på hardcourt. Av den enkla anledning att han aldrig spelade en match på hardcourt på den nivån. Närmare 500 matcher spelade på futuretouren, alla på grus.

Schwartzman behöver inte vara bra för att vinna den här matchen. Han behöver bara vara något annat än komplett värdelös och det tror jag han kommer mäkta med. 

  • 100% upp till 1000 kr
  • Höga odds
  • Snabba utbetalningar

Är du intresserad av mer? Se alla våra speltips och rekar.

Kommentarer

Feedback