Annons

Speltips : Cristian Garin - Filip Misolic: 2

7 mars 2023 at 22:00 - Indian Wells kval
7 mar 2023 at 09:01 (Uppdaterad 8 mar 2023 at 00:52) 07/03
106
+1
Chans (1-2): 55-45%
Spelvärde: 141,75%
Lägsta spelbara odds: 2,22
Bet: 9
Hit/Miss:
Bethard Till Bethard
Vilken möjlighet. Stort felodds. Stor skrällchans. Den här ska man hänga med på.

Var står han nu för tiden, Garin? Han har hissat sig neråt på rankingen senaste året och kommer nu inom bara någon vecka åka ut från topp-100. Är han mycket bättre än så? Jag är inte övertygad. Man ska nog veta att det var en ganska kort period som han var uppe på topp-50, och även då ifrågasatte jag ordentligt om han verkligen är så bra. Nu har han definitivt varit borta en del, men hans resultat hittills i år andas inte direkt atp. 

Förlust mot Brancaccio, rankad 200 i en challenger på hardcourt årets första vecka. Torsk mot Korda i Australian Open. Torsk mot Skatov på grus i Davis Cup. Torsk mot Sousa på grus i Cordoba. Torsk mot Martinez på grus i Rio de Janeiro. Torsk mot Baez på grus hemma i Santiago. Och med de där resultaten i ryggen ska han nu åka och spela på hardcourt på högsta nivå i USA. Hardcourt där han vinner ynka 30% av sina matcher på atp-touren. Det är faktiskt inte helt vanligt att en spelare som spelar stadigt på en nivå har så låg siffra vunnet på ett underlag. Garin är en av de mer grusspecialiserade spelarna som finns. Som jämförelse vinner han 60% av sina atp-matcher på grus. 

Misolic då?

Faktiskt också en utpräglad grusspelare, Misolic även om det i hans fall nog mest blivit så. Han är ganska färsk på professionell nivå, bara 21 år gammal, och har därmed inte hunnit med så många säsonger. Hittills har han spelat mest på grus, men jag tror absolut inte han kommer ha några problem med hardcourt. 

Igår då? Deras matcher?

Misolic slog Sousa i en tresetare, samma spelare som Garin förlorade mot på grus för ett par veckor sen alltså. Garin vann 7-5 7-6 i en stenhård match mot en 17-åring amerikan som hittills spelat noll matcher på atp-nivå, en match på challengernivå. Och som inte ens riktigt stuckit ut på futurenivå. Spelar man jämnt med den spelaren, det andas inte form direkt.

Jag kan vara försiktig här. Det är möjligt att Misolic egentligen är favorit. Oddset på honom är i alla fall oavsett vilket fantastiskt. 

  • 100% upp till 1000 kr
  • Höga odds
  • Snabba utbetalningar

Är du intresserad av mer? Se alla våra speltips och rekar.

Feedback