Reklam

Att sluta på pallen: Ebba Andersson

1 januari 2020 at 11:40 - 10 km jaktstart klassisk stil - Toblach
1 jan 2020 at 06:45 (Uppdaterad 1 jan 2020 at 12:13) 01/01
41
0
Chans: 52%
Spelvärde: 117,00%
Lägsta spelbara odds: 1,92
Units: 8/10
Hit/Miss:
Bet365 Spela nu hos Bet365
10 km jaktstart klassisk stil - Toblach

Det blev ett lite märkligt lopp igår i damernas 10 km fritt med intervallstart. Ebba Andersson startade långt efter nästan alla de andra bra åkarna och det gjorde att hon drog fram en av sina konkurrenter under mer än halva dennes lopp, extremt orättvist. Ingvild Flugstad Östberg hade inte varit så nära Therese Johaug utan den draghjälpen. Jag tror inte heller att hon hade varit före Ebba i mål utan hjälp.

Intressant startlista inför jakten här.

Johaug startar först, samtidigt som Flugstad Östberg. 10 sekunder bakom dem startar Ebba och Heide Weng och bakom dem finns ingenting som hotar i stort sett. Det ska mycket till för att inte tre av dessa fyra åkare ska vara på pallen som jag ser det. De är de fyra bästa åkarna och de startar före konkurrenterna. 

Östberg spränger sig i Johaugs rygg?

Östberg startar i rygg på Johaug alltså. Bra? Kanske, men mer troligt inte. Jag tror inte det vore så smart av henne att försöka följa Johaug. Johaug måste ha haft en dålig dag igår. Hon vill säkert revanschera sig idag, och risken att Östberg spränger sig i den ryggen är mycket stor.

Bara att tacka och ta emot om Östberg tar ryggen på Johaug, för då tror jag inte hon slutar på pallen.

Mer troligt dock att hon relativt snabbt väntar in Ebba och Weng och då blir det tre åkare om två pallplatser.

Ebba är den av de tre med den bästa åkstyrkan. Tyvärr är hon också den sämsta spurtaren men det är damskidåkning och det är mycket större chans att de inte håller ihop hela vägen in i mål än vad det är i herrskidåkning.

Det enda som talar emot spelet är att Ebba kanske inte är riktigt fulltränad efter sin skada och två lopp på två dagar kan vara tufft. Men annars talar det mesta för att hon har en fantastisk chans att stå på pallen idag. 

Högt odds hos Bet365

Mycket högre odds hos Bet365 än hos andra spelbolag som ligger runt 1,80 på att Ebba slutar på pallen.

Läs fler speltips här på Betting.

  • Regler och villkor gäller
  • Ansvarsfullt spelande
  • 18+ åldersgräns

Kommentarer

Feedback