Annons

Athletic Bilbao - Real Madrid: Båda lagen gör mål: Ja - Speltips

Matchcenter
22 januari 2023 at 21:00 - Fotboll, Spanien - LaLiga
San Mames Barria    Jose Sanchez
19 jan 2023 at 11:40 (Uppdaterad 22 jan 2023 at 22:53) 19/01
20
0

La Liga- omgång 18

Chans: 65%
Spelvärde: 114,40%
Lägsta spelbara odds: 1,54
Units: 7/10
Hit/Miss: 0-2
Unibet Till Unibet
Vi rekar mötet i omgång 18 av La Liga 2022/23 mellan Athletic Bilbao - Real Madrid som spelas på San Mames Barria söndag 22/1/2023-21:00.

Ath. Bilbao jagar Europaplatserna

Ath. Bilbao, som jagar Europaspel, är inte som andra klubbar i Spanien. Hela truppen består av enbart spanska spelare där de allra flesta dessutom kommer från lokalsamhället. Om det är någon fördel rent sportsligt? Tveksamt. Varje säsong vill laget vara med och utmana om Europaplatserna, men lyckas sällan nå hela vägen. I dagsläget är det dock bara två poäng upp till Atletico Madrid som för närvarande placerar sig på fjärdeplats i La Liga 2022/23.

Det här kan absolut vara säsongen då Bilbao tar det efterlängtade steget ut i Europa. Känslan är dock att man måste börja vinna de ”enkla” matcherna snarare än att spela oavgjort. Nu väntar tuffaste möjliga motstånd då regerande mästarna Real Madrid kommer på besök. Tufft men inte på något sätt omöjligt för Bilbao.

Real Madrid med stukat självförtroende?

För bara ett par dagar sedan spelade Real Madrid final mot Barcelona i den spanska Supercupen. Matchen gick inte alls som marängerna ville och fick se sig besegrade med 1-3. Det som svider allra mest är nog att Barcelona dominerade rejält i matchen. Möjligen är självförtroendet en aningen stukat hos mesta mästarna.

Det är dock Real Madrid vi pratar om – ett lag som är vana vid både triumfer och nederlag. Carlo Ancelotti och hans manskap bör veta hur man hanterar en motgång och borde kunna studsa tillbaka snabbt. Formen hos huvudstadsklubben är förvisso inte jättebra överlag. Laget har nämligen bara tagit sju poäng på sina fem senaste matcher. En vinst i helgen är nästan ett måste för att inte låta Barcelona springa i väg i toppen.

Mer info om mötet hittar du i vårat matchcenter!

Ath. Bilbao fem senaste:

Real Sociedad – Ath. Bilbao 3-1

Ath. Bilbao – Osasuna 0-0

Eldense – Ath. Bilbao 1-6

Betis – Ath. Bilbao 0-0

Sestao – Ath. Bilbao 0-1

Real Madrid fem senaste:

Real Madrid – Barcelona 1-3

Real Madrid – Valencia 2-1

Villarreal – Real Madrid 2-1

Cacereno – Real Madrid 0-1

Valladolid – Real Madrid 0-2

Mitt speltips – Ath. Bilbao – Real Madrid

På förhand känns detta som en jämn match där båda lagen kommer med varsin dålig insats i ryggen. Real Madrid är ju såklart det starkare laget i grund och botten även om formen inte pekar spikrakt uppåt för tillfället. Samtidigt har Bilbao en förmåga att spela bra mot de bästa lagen. Jag tror på en jämn match där båda lagen hittar nätet. Mitt speltips blir att båda lagen gör mål.

  • 100% upp till 500 kr i sportbonus
  • Svensk gigant inom betting
  • Specialodds på film och politik

Är du intresserad av mer? Se alla våra speltips och rekar.

Kommentarer

Feedback