Reklam

Arvika - Munkfors: 1

23 januari 2018 at 19:00 - Hockey, Sverige - Division 1
22 jan 2018 at 15:34 (Uppdaterad 29 jan 2018 at 10:16) 22/01

Kommentarer

Hockeytvåan Västra C

Chans (1-X-2): 37-23-40%
Spelvärde: 133,20%
Lägsta spelbara odds: 2,70
Units: 5/10
Hit/Miss:
NordicBet Spela nu hos NordicBet
Hockeytvåan Västra C fortsätter på tisdagen och vi kommer blicka mot en av underdogsen här. Arvika tar emot topplaget Munkfors i en match som är otroligt viktig för båda lagen, men kanske framförallt för hemmalaget som jagar Kil och en plats bland de fem bästa. Normalt sett ska Munkfors vinna, men känslan är att en förlust ligger nära.

Munkfors kommer ifrån en 5-4 seger i fredags på straffar mot toppkonkurrenten Hammarö. En stark seger får man väl säga med tanke på hur matchen utvecklade sig, men också en seger som de kan tillägna en riktigt bra målvakt och framförallt ett giftigt powerplay. Tre av målen kom i just den spelformen och ett i spel sex mot fem. I spelet fem mot fem så vann Hammarö med 4-0 och det bör väl oroa dem en del då Arvika spelar lite på samma spelsätt. Munkfors har sedan innan en tunn trupp, men samtidigt ganska spetsig. När några av de bättre saknas så är man kraftigt försvagade och med tanke på att man går runt på kort om folk så har jag svårt att se dem orka ytterligare en match med högt fart. Det är väl lite av deras akilleshäl och också en av anledningarna till varför Arvika har en bra chans att knipa detta. Arvika just spelade vi på senast när de mötte Viking borta, men lyckades på något sätt tappa sin 5-3 ledning till 5-5 på bara två minuter i slutet. Otur för oss som annars kändes helt rätt ute med både matchbild och att det skulle bli en del mål. Arvika är ett lag som ställer om blixtsnabbt och har bra fart på rören, speciellt hemma i Arvika. När man möter ett lag som Munkfors så ska man såklart inte vara favoriter, men med tanke på förutsättningarna så tycker jag att Arvika bör ha bättre chans än oddsen antyder. Arvika har en femma som är riktigt bra med vitryske Ivan Dunayev i spetsen. En av seriens bästa spelare och ger man han lite tid så gör han ett-två mål utan problem. Jag tror helt enkelt att Arvika kommer trampa sönder favoriterna som inte kommer orka med i tre perioder. I vilket fall bör man ha en vettig chans till det.

Talar för spelet

  • Arvikas spelsätt. De spelar med hög fart och lägger mycket puckar på mål. Det innebär att det kommer bli mycket start och stopp i egen zon för Munkfors och tillslut lär det också sätta sina spår i koncentrationen. Munkfors var ganska tillbakatryckta långa stunder mot Hamamrö senast i fem mot fem spelet.
  • Munkfors har hela säsongen haft problem med skador till och från. Den senaste tiden har man haft de flesta tillbaka, men de är ett tunt lag och när några saknas blir det såklart klart tuffare. Till matchen mot Arvika saknar man minst tre forwards. Stefan Wennerström, Emil Sätterman och Julian Achs är alla borta av olika anledningar. Tre topp sex forwards.
  • Arvika har som sagt lite spetskompetens dem också. Förstafemman är riktigt vass där framförallt Dunayev utmärker sig. Snabb, teknisk och ett bra skott. Han har gjort 28 poäng på 11 spelade matcher och det säger väl en del då han ändå spelar i ett lag på undre halvan.
  • Arvikas andra halva av den här säsongen har varit klart bättre och man är numer inte ett stryklag som innan. Man är som ett helt nytt lag med bland annat ovan nämnda i truppen.

Talar emot spelet

  • Munkfors är i bra form. Man har sex raka segrar och det känns lite som att man lagt i en växel till. Innan säsongen var detta allas givna seriesegrare så de är i grunden ett bättre lag. Med skadorna de har nu så är de svårbedömda, men i grunden lite starkare.
  • Viktor Andersson är en bättre målvakt än båda i Arvika. Där har Munkfors en fördel utan tvekan.

Normalt sett så är det här en enkel match för bortalaget, men ett par killar borta och de blir sårbara. Arvika vann faktiskt senast uppe i Munkfors med 4-3 efter straffar. Jag tycker man har god chans igen mot ett sargat Munkfors och testar raka ettan till 3.60 med en liten slant.

Lycka till!

/Heden

  • 100% upp till 1000 SEK i välkomstbonus!
  • Spel ner till div 5
  • Bäst odds på svensk sport
Feedback