Annons

Speltips : Åberg vs Hovland: 1

13 juni 2024 at 14:00 - Golf, USA - US Open
Uppdaterad
8
0
Skriver odds- och spelartiklar samt delar speltips här på betting.se. Har en gedigen bakgrund inom spelindustrin där jag jobbat flera år som oddsättare på flera av de största spelbolagen. Du kan lita på att jag håller dig uppdaterad med det senaste och bästa inom sport- och spelvärlden.
Visa mer
Show less

Norrmannen skjuter bort sig i US Open

Chans (1-2): 60-40%
Spelvärde: 112,80%
Lägsta spelbara odds: 1,67
Units: 7/10
Expekt Till Expekt

Ludvig Åberg har väldigt goda förutsättningar att hamna före Viktor Hovland i US Open i golf. Inte direkt för att Åberg är oövervinnerlig utan snarare på grund av norrmannens otroligt svajiga resultat i år.

Faktum är att Viktor Hovland endast har en bra placering under 2024. Det var på den relativt enkla banan i PGA Championship. Utöver det har han en delad 19:e plats som bästa resultat under året. Åberg å andra sidan har sex topp 10-placeringar i år, vilket också vittnar om att hans spel är betydligt mer stabilt än Hovlands.

US Open spelas i år på Pinehurst Resort i North Carolina som är en extremt svår bana. Den är framför allt smal vilket missgynnar den spridande norrmannen. Samtidigt borde det rimligtvis gynna Åberg i denna matchup. Åberg spelar betyligt mer moget än Hovland. Han spelar sällan aggresivt utan förlitar sig på att sänka ett par långputtar per runda och på så vis gå ett par slag under par.

Holvand form är katastrofal

Att följa Hovland under förra veckans turnering i ”The Memorial” var ingen fröjd direkt. Han började med att slå en två 69:or men kollapsade fullständigt under helgen och avslutade med 77 och 75. Under en period ungefär halvvägs genom tredje rundan slog han en birdie, två par, fem bogeys och en dubbelbogey på nio hål – det håller naturligtvis inte och det är lite av han signum i år. Han kan liksom inte hålla ihop det.

Åberg hade chans att bland sig i toppen inför sista rundan i The Memorial men inledde med två bogeys och därmed var chansen för en topplacering borta. Han slutade dock femma tillslut vilken får anses vara godkänt, även om man har höga förhoppningar på det svenska sjärnskottet.

Speltipset blir att vi litar på att Åberg fortsätter att spela stabilt och gör sin plikt så att säga. Han kommer inte slå några 65-rundor men å andra sidan inte några 75-rundor heller. Hovland är mer än lose canon som absolut kan score under en runda men förr eller senare skjuter han bort sig.

  • Support dygnet runt
  • Bra utbud på inhemska ligor
  • Generös välkomstbonus

Är du intresserad av mer? Se alla våra speltips och rekar.

Kommentarer

Feedback