Reklam

Odds på Leeds - Premier League 2021/22

I media pratades det inför att förra säsongen drog igång om att Marcelo Bielsas offensiva Leeds inte skulle orka hålla tempot uppe och krascha runt jul. Med facit i hand blev det inte så. De slutade på niondeplats och var länge med i slaget om att spela i Europa. Nu gör de sin andra raka säsong i Premier League, spelåret som brukar vara svårast att klara sig från nedflyttning, där senaste exemplet på detta är nedflyttade Sheffield United. För att förhindra att det ska drabba Leeds har Bielsa förstärkt med spanska försvararen Junior Firpo och engelske U21-landslagsmannen Jack Harrison.

Odds på Leeds i Premier League 2021/22

Nedan ser du oddsen på Leeds i Premier League säsongen 2021/22. 

Leeds Premier League 2021/22 Högsta odds Spelbolag
Vinner Premier League 125,00
Topp 6 5,50

Information & Statistik: Leeds

Styrkor

Avslutningen på förra årets säsong var imponerande. På de tio sista matcherna vann de sju gånger, spelade oavgjort två och förlorade endast en. Då mötte de lag som Tottenham Hotspur, Manchester City, Manchester United och Liverpool. Bielsa har hittat ett sätt att spela mot topplagen och det ska bli spännande att se hur han utvecklar spelet detta spelår.

  • Energin. Laget blir aldrig trött och slår av på takten. Detta är lagets främsta recept på framgång.
  • Patrick Bamford gjorde imponerande 17 mål förra säsongen och kommer även 21/22 bli den spelare som förväntas leverera.

Svagheter

Bielsa är känd för sitt höga presspel och har även utvecklat spelsystemet ytterligare genom att få sina spelare att springa hela tiden. Samtidigt som det är lagets största styrka är det även dess största svaghet, för att om det inte fungerar finns det ingen plan b. Oavsett vad som händer på planen håller sig Bielsa alltid till sin taktik.

Fakta om laget: Antal spelade säsonger, var är laget från, antal titlar

Laget kommer från staden Leeds. Klubben gör sin andra säsong i Premier League efter en 16 år lång frånvaro med spel i Championship mellan 2004 till 2020. Men trots att de inte har spelat i ligan på såpass länge är de mest känt för att historiskt vara en Premier League-klubb. Längsta sammanhängande perioden de spelat i den högsta divisionen var mellan åren 1964 till 1982. Vid tre tillfällen har de blivit engelska ligamästare. Av de inhemska cuperna har de vunnit både FA och ligacupen vid ett tillfälle vardera. Två gånger har de vunnit Charity Shield.

Ute i Europa har de inte vunnit några trofeér, men spelat i två finaler. 1975 mötte de Bayern München i Europacupen(dagens Champions League)och föll med 2-0. 1973 gick de till final i cupvinnarcupen mot AC Milan och förlorade med 1-0.

Deras största rivaler är Manchester United, Chelsea, Huddersfield Town, Bradford City, Sheffield United och Sheffield Wednesday. Men eftersom att klubben spelat så många säsonger i Championship är rivaliteten mellan dem och Manchester United inte alls lika stark i dag som i början av 1990-talet.

Historik

1919 bildades laget Leeds United efter att stadens tidigare lag, Leeds City hade upplösts på grund av ekonomiska problem. Det skulle dröja hela vägen till slutet av 60-talet innan de för första gången skulle vinna den engelska högstaligan, säsongen 1968/69 blev de ligamästare. Andra gången de kunde titulera sig som mästare i det engelska seriesystemet var 1973/74 och senaste gången de vann Premier League var 1991/92. Spelåret 1967/68 vann de ligacupen och 1971/72 FA-cupen. Den senaste titeln laget tog var när de 1992 vann både ligan och Charity Shield.

Kommentarer

Feedback