Annons

Odds på Leeds - Premier League 2022/23

Leeds gick in i den klassiska fällan gällande det omtalade andra året och var in i de sista omgångarna nära att halka ner till Championship. Det blev slutligen en 17:e plats och räddat kontrakt med 3 poängs marginal ner till nedflyttade Burnley. I Premier League 2022/23 får de för första gången sedan 2018/19 starta en säsong utan Marcelo Bielsa som tränare, istället får de förlita sig på Jesse Marsch. Klubben har tappat några av sina största profiler under sommaren men ersatt intressant, vilket borde räcka till att de inte blandar sig in i en bottenstrid.

Odds på Leeds i Premier League 2022/23

Nedan ser du oddsen på Leeds i Premier League säsongen 2022/23. 

Leeds: Premier League 2022/23 Högsta odds Spelbolag
Leeds: Att sluta topp 10 Premier League 3,75
Leeds: Att komma sist 11,00

Information & Statistik: Leeds

Styrkor

Nu när Raphinha gått till Barcelona och Kalvin Phillips till Manchester City är deras stora stjärna Patrick Bamford. Tyvärr var han skadad större delen av förra säsongen, vilket märktes eftersom att det inte alls producerades lika mycket offensivt. 2020/21 gjorde Bamford 17 mål och 8 assist. Kommer han upp i liknande siffror i år är de en kandidat att sluta topp 10.

Svagheter

Efter att ha förlorat både Raphinha och Phillips sätter Leeds stor tilltro till nyförvärven för att göra bättre ifrån sig jämfört med 2021/22.

Svårt att veta om deras nyförvärv räcker till och hur lång tid som krävs innan de anpassar sig till ligan och laget. Det återstår att se hur det utvecklar sig. Chansen finns att det kommer att ta lite längre tid än vad det här Leeds-laget realistiskt sett har råd med. De bör klara kontraktet då det finns en handfull svagare lag som står inför liknande svårigheter.

Fakta om laget: Antal spelade säsonger, var är laget från, antal titlar

Laget kommer från staden Leeds. Klubben gör sin andra säsong i Premier League efter en 16 år lång frånvaro med spel i Championship mellan 2004 till 2020. Men trots att de inte har spelat i ligan på såpass länge är de mest känt för att historiskt vara en Premier League-klubb. Längsta sammanhängande perioden de spelat i den högsta divisionen var mellan åren 1964 till 1982. Vid tre tillfällen har de blivit engelska ligamästare. Av de inhemska cuperna har de vunnit både FA och ligacupen vid ett tillfälle vardera. Två gånger har de vunnit Charity Shield.

Ute i Europa har de inte vunnit några trofeér, men spelat i två finaler. 1975 mötte de Bayern München i Europacupen(dagens Champions League)och föll med 2-0. 1973 gick de till final i cupvinnarcupen mot AC Milan och förlorade med 1-0.

Deras största rivaler är Manchester United, Chelsea, Huddersfield Town, Bradford City, Sheffield United och Sheffield Wednesday. Men eftersom att klubben spelat så många säsonger i Championship är rivaliteten mellan dem och Manchester United inte alls lika stark i dag som i början av 1990-talet.

Historik

1919 bildades laget Leeds United efter att stadens tidigare lag, Leeds City hade upplösts på grund av ekonomiska problem. Det skulle dröja hela vägen till slutet av 60-talet innan de för första gången skulle vinna den engelska högstaligan, säsongen 1968/69 blev de ligamästare. Andra gången de kunde titulera sig som mästare i det engelska seriesystemet var 1973/74 och senaste gången de vann Premier League var 1991/92. Spelåret 1967/68 vann de ligacupen och 1971/72 FA-cupen. Den senaste titeln laget tog var när de 1992 vann både ligan och Charity Shield.

Kommentarer

Feedback