Reklam

Odds på Ottawa Senators - NHL 2021/22

Efter flera år där det kanadensiska huvudstadslaget inte lyckats tagit sig till slutspelet har de inför säsongen 2021/22 prioriterat om i lagbygget. Nu ska det byggas inför framtiden. En av talangerna laget har stora förhoppningar på som ska blomma ut inom en snar framtid är forwarden Tim Stützle. En annan stor talang som är central i satsningen är Drake Batherson. En sund investering som kommer kräva lite tid innan den bär frukt.

Styrkor

Utsedd till lagkapten har 22-årige Brady Tkachuk som gör sin fjärde säsong i Ottawa Senators blivit. Ett tungt ansvar vilar på hans axlar att föra detta unga lag till framgång, för det ser ut som att han blir kvar i klubben ett tag till efter att han skrev på ett nytt kontrakt som sträcker sig till 27/28. Väldigt viktigt för laget att de lyckades nå en överrenskommelse med sin kanske viktigaste spelare.

Svagheter

Oerfarenheten är dessvärre lagets svaghet då det kommer att ta ett tag innan talangerna blommar ut. Det kommer ta tid helt enkelt och laget får nog även denna säsong stå utanför Stanley Cup-slutspelet.

Fakta om laget: Antal spelade säsonger, var är laget från, antal gånger de vunnit Stanley Cup

Ottawa Senators gör 2021/22 sin 29:e säsong i NHL. Laget kommer från staden Ottawa i provinsen Ontario, Kanada. Deras hemmaarena heter Canadian Tire Centre. De spelar i Eastern Conference och Atlantic Division. De har aldrig vunnit Stanley Cup. Klubbens största profiler genom åren är Erik Karlsson, Dominik Hasek, Daniel Alfredsson, Marian Hossa, Zdeno Chara, Peter Bondra, Alexei Yashin, Wade Redden, Pavol Demitra och Alexei Kovalev.

Historik

1992/1993 var Ottawa Senators första säsong i NHL. De spelade senast i Stanley Cup-slutspelet 2016/17. Deras bästa prestation i slutspelet var när de nådde Stanley Cup-finalen säsongen 2006/07 och föll med 4-1 i matcher mot Anaheim Ducks.

Kommentarer

Feedback