Annons

Ottawa Senators - NHL odds 2023/24

Uppdaterad
peter.foitzik peter.foitzik
Eftersom att jag är född på 80-talet tillhör jag den senare delen av Tipsextra-generationen. Laget i mitt hjärta är Tottenham Hotspur där jag som liten blev fascinerad av Gary Lineker främst, men även Paul Gascoigne givetvis. Som Spurs-supporter har man vant sig med en hel del motgång genom åren, men lite hopp har man fått på senare tid, först med de fina åren när Gareth Bale storspelade sig igenom Premier League och senare när Harry Kane slog igenom på allvar. Höjdpunkten är Champions League-finalen mot Liverpool 2019. Har svårt att se något toppa det inom de närmsta åren.

Är ganska old school i mitt tippande då jag föredrar 1X2, men slår gärna till med ett Asian eller Över/Under för att hitta lite fördelaktigare odds.
Visa mer
Show less

Spelschema, Ottawa Senators

Hela spelschemat

Det har under sommaren satsats hårt på att förstärka spelartruppen i den kanadensiska huvudstaden. Detta med målet att efter sex års frånvaro utanför Stanley Cup-slutspelets finrum försöka ta sig tillbaka dit igen. De var bara 7 poäng ifrån förra säsongen. Återstår att se ifall nyförvärvet Vladimir Tarasenko kan ersätta Alex DeBrincats höga målproduktion efter att den sistnämnde blev trejdad till Detroit Red Wings. Det ser lovande ut med en första och andrakedja som har kapaciteten att ösa in poäng. Det lär behövas med tanke på den tuffa konkurrens som råder i Atlantic Division med flertalet lag på uppgång.

Odds på Ottawa Senators i NHL 23/24

Ottawa Senators NHL odds 23/24 ser du nedan.

Odds: Ottawa Senators att vinna Atlantic Division NHL 23/24 Högsta odds Spelbolag
Ottawa Senators 11,00

Styrkor

Deras förstacenter Tim Stützle fick rejäl snurr på grejerna under förra spelåret då han gjorde 39+51 på de 78 matcher han spelade. Imponerade gjorde även Brady Tkachuk med sina 83 inspelade poäng. Det mesta pekar på att nyförvärvet Tarasenko kommer gå in med dem i förstakedjan och denna trio kan bli hur spännande som helst att följa. Defensivt ska det bli intressant att följa Jakob Chychrun som öste in poäng från sin backplats under 22/23. Rutin i form av slutspelshockey får de i nyförvärvet Joonas Korpisalo som vaktade stolparna i La Kings förra säsongen.

Svagheter

Frågan är om satsningen räcker till för att ta sig till slutspelet? Det satsas stenhårt även i Sabres som Red Wings plus att lag som Bruins, Panthers, Maple Leafs är etablerade slutspelslag. Tarasenko måste ersätta DeBrincats målproduktion samtidigt som Stützle och Tkachuk måste höja sig ytterligare och leda laget i poäng. Satsningen med finske målvakten Joonas Korpisalo måste gå hem.

Fakta om laget: Antal spelade säsonger, var är laget från, antal gånger de vunnit Stanley Cup

Ottawa Senators gör 2023/24 sin 31:a säsong i NHL. Laget kommer från staden Ottawa i provinsen Ontario, Kanada. Deras hemmaarena heter Canadian Tire Centre. De spelar i Eastern Conference och Atlantic Division. De har aldrig vunnit Stanley Cup. Klubbens största profiler genom åren är Erik Karlsson, Dominik Hasek, Daniel Alfredsson, Marian Hossa, Zdeno Chara, Peter Bondra, Alexei Yashin, Wade Redden, Pavol Demitra och Alexei Kovalev.

Historik

1992/1993 var Ottawa Senators första säsong i NHL. De spelade senast i Stanley Cup-slutspelet 2016/17. Deras bästa prestation i slutspelet var när de nådde Stanley Cup-finalen säsongen 2006/07 och föll med 4-1 i matcher mot Anaheim Ducks.

Kommentarer

Feedback