Reklam

Odds på Nashville Predators - NHL 2021/22

Nashville Predators har en bra trupp som varje säsong sedan 2014/15 har gått till slutspelet, 2017 spelade de Stanley Cup-final mot Pittsburgh Penguins där de förlorade med 4-2 i matcher. Laget har sedan dess inte tagit sig längre än till kvartsfinalen, 2018.

Styrkor

Har en stark målvaktsuppsättning i paret Juuse Saros och David Rittich. Även om den förstnämnde står majotiteten av matcherna är Rittich en tillgång att ha som reserv. Tillsammans med ett solitt försvar var de det laget som placerade sig på nionde i NHL i antal minst insläppta mål per match 2020/21. Offensivt är Filip Forsberg fortfarande en av lagets viktigaste spelare.  

Svagheter

Filip Forsberg står för en hög poängproduktion då han alltid är i toppen av den interna poängligan, men de flesta av hans poäng kommer genom framspelningar och i laget saknas det en utpräglad målskytt.

Fakta om laget: Antal spelade säsonger, var är laget från, antal gånger de vunnit Stanley Cup

Nashville Predators gör 2021/22 sin 23:e säsong i NHL. Laget kommer från staden Nashville i delstaten Tennessee, USA. Deras hemmaarena heter Bridgestone Arena. De spelar i Western Conference och Central Division. De har aldrig vunnit Stanley Cup. Klubbens största profiler genom åren är Peter Forsberg, Paul Kariya, Kimmo Timonen, Ryan Suter, Shea Weber, Tomas Vokoun, Jason Arnott och Patric Hörnqvist.

Historik

1999/2000 var Nashville Predators första säsong i NHL. De spelade senast i Stanley Cup-slutspelet 2020/21. Deras bästa prestation i slutspelet var när de nådde Stanley Cup-finalen säsongen 2016/17 och föll med 4-2 i matcher mot Pittsburgh Penguins.

Kommentarer

Feedback