Annons

Montreal Canadiens - NHL odds 2023/24

Uppdaterad
peter.foitzik peter.foitzik
Eftersom att jag är född på 80-talet tillhör jag den senare delen av Tipsextra-generationen. Laget i mitt hjärta är Tottenham Hotspur där jag som liten blev fascinerad av Gary Lineker främst, men även Paul Gascoigne givetvis. Som Spurs-supporter har man vant sig med en hel del motgång genom åren, men lite hopp har man fått på senare tid, först med de fina åren när Gareth Bale storspelade sig igenom Premier League och senare när Harry Kane slog igenom på allvar. Höjdpunkten är Champions League-finalen mot Liverpool 2019. Har svårt att se något toppa det inom de närmsta åren.

Är ganska old school i mitt tippande då jag föredrar 1X2, men slår gärna till med ett Asian eller Över/Under för att hitta lite fördelaktigare odds.
Visa mer
Show less

Spelschema, Montreal Canadiens

Hela spelschemat

Efter framgångarna med att gå hela vägen till finalen 2020/21 har det varit en tung uppförsbacke de senaste två säsongerna då de inte har gått till slutspel. De har varit otursförföljda med skador på några av deras viktigaste spelare. Men nu laddar de om inför spelåret 23/24 där de har en oerhört intressant ung förstakedja med Nick Suzuki – Cole Caufield – Kirby Dach. Förhoppningarna är att dessa tre ska fortsätta att utvecklas och nå upp till toppskiktet bland spelarna i ligan redan spelåret 23/24. Men att nå slutspel ser fortsatt väldigt tveksamt ut.

Odds på Montreal Canadiens i NHL 23/24

Montreal Canadiens NHL odds 23/24 ser du nedan.

Odds: Montreal Canadiens att få under 70,5 poäng under grundserien NHL 23/24 Högsta odds Spelbolag
Montreal Canadiens 2,00

Montreal Canadiens styrkor

Deras främsta styrka är att de sitter på en såpass ung och talangfull spelartrupp med massor av potential. Hela deras förstakedja (Nick Suzuki – Cole Caufield – Kirby Dach) är alla under 25 år. Förstekeepern Sam Montembeault är 26. De har en spännande generationsväxling på gång som säkerligen kommer ta ett par säsonger att få ordning på, men som förhoppningsvis tar fler kliv framåt redan spelåret 23/24.

Montreal Canadiens svagheter

Problemet med en nödvändig ombyggnad av spelartruppen är att det kan ta lång tid innan bitarna hamnar rätt. Samtidigt som de unga spelarna är lagets främsta styrka är det dessutom deras svaghet. Med ett orutinerat lag krävs det tålamod och låta det ta sin tid. Skador bromsade laget under 22/23, fortsätter problematiken blir det tufft.

Fakta om laget: Antal spelade säsonger, var är laget från, antal gånger de vunnit Stanley Cup

Montreal Canadiens gör 2023/24 sin 107:e säsong i NHL. Laget kommer från staden Montreal i provinsen Quebec, Kanada. Deras hemmaarena heter Centre Bell. De spelar i Eastern Conference och Atlantic Division. De är det laget som vunnit flest Stanley Cup genom tiderna med 24 titlar. Den senaste tog de säsongen 1992/93. Klubbens största profiler genom åren är Patrick Roy, Jacques Lemaire, Ken Dryden, Maurice Richard, Jean Béliveau, Larry Robinson, Guy Lafleur, Georges Vézina och Doug Harvey.

Historik

Montreal Canadiens blev en del av NHL, inför säsongen 1917/18. De är tillsammans med Boston Bruins, New York Rangers, Detroit Red Wings, Toronto Maple Leafs och Chicago Blackhawks ett av de ursprungliga lagen i ligan. Dessa sex kallas “Original Six”.

Spelschema, Montreal Canadiens

Spelschema, Genomgång av odds NHL 2023/24

Kommentarer

Feedback