Reklam

Odds på Los Angeles Kings - NHL 2021/22

Kings som så sent som 2013/14 tog hem Stanley Cup har inte de tre senaste säsongerna lyckats tagit sig till slutspelet. Men de har under flera års tid samlat på sig massor av talangfulla spelare som om de blommar ut under spelåret 2021/22 åter kan föra laget tillbaka till att bli en titelutmanare igen. De har redan rutinen med stjärnor som Drew Doughty och Anze Kopitar.

Styrkor

Det finns inget annat lag i ligan som har såpass många unga lovande spelare som Los Angeles Kings har. Som nämnt i inledningen är det tillsammans med lagets rutinerade kärna, lagets styrka. Slår de yngre spelarna igenom redan denna säsong kan vad som helst hända.

Svagheter

Problemet är att om projektet med de yngre spelarna inte faller väl ut kan det fortsatt bli svårt att hävda sig i NHL, säsongen 2021/22, för även om de har flertalet rutinerade spelare som flera år i rad fått dragit det tunga lasset, så har det inte räckt till för att ta laget till några större framgångar.

Fakta om laget: Antal spelade säsonger, var är laget från, antal gånger de vunnit Stanley Cup

Los Angeles Kings gör 2021/22 sin 54:e säsong i NHL. Laget kommer från staden Los Angeles i delstaten Kalifornien, USA. Deras hemmaarena heter Staples Center. De spelar i Western Conference och Pacific Division. De har vunnit Stanley Cup 2 gånger. Klubbens största profiler genom åren är Jari Kurri, Wayne Gretzky, Luc Robitaille, Bernie Nicholls, Rob Blake, Marcel Dionne, Tomas Sandström, Marty McSorley, Larry Murphy och Larry Robinson.

Historik

1967/68 var Los Angeles första säsong i NHL. De spelade senast i Stanley Cup-slutspelet 2017/18. Senaste gången de vann Stanley Cup var säsongen 2013/14 när de besegrade New York Rangers i finalen med 4-1 i matcher.

Kommentarer

Feedback