Reklam

Odds på Chicago Blackhawks - NHL 2021/22

Efter de fina framgångarna mellan 2010 till 2015 då Chicago Blackhawks tog hem tre Stanley Cup, har det istället de senaste åren handlat om att försöka ta sig till slutspel, vilket de har misslyckats med tre gånger de fyra senaste säsongerna. För att återigen bli ett lag som är med och slåss om titeln NHL-säsongen 2021/22 har det trejdats friskt.

Styrkor

Alex DeBrincat har växt ut till att bli en av ligans bästa unga forwards och ligger i framkant när det gäller målskyttet. Förra säsongen blev det 32 mål på de 52 matcher han spelade. Rekordnoteringen i antal gjorda mål under ett spelår var 2018/19 då han gjorde 41 mål på 82 matcher. Gör han över 50 i år?

Svagheter

Blackhawks släppte in 184 mål förra säsongen och puckarna rann lite väl lätt igenom. För att minska på antalet insläppta mål har de tagit in ligans bästa målvakt 2020/21, Marc-André Fleury från Vegas Knights.

Fakta om laget: Antal spelade säsonger, var är laget från, antal gånger de vunnit Stanley Cup

Chicago Blackhawks gör 2021/22 sin 96:e säsong i NHL. Laget kommer från staden Chicago i Illinois och deras hemmaarena heter United Center. De spelar i Western Conference och Central Division. De har vunnit Stanley Cup sex gånger. Klubbens största profiler genom åren är Ed Belfour, Jeremy Roenick, Bobby Hull, Chris Chelios, Stan Mikita, Tony Esposito, Tony Amonte och Glenn Hall.

Historik

Chicago Blackhawks blev en del av NHL, inför säsongen 1926/27. De är tillsammans med Boston Bruins, New York Rangers, Montreal Canadiens, Toronto Maple Leafs och Detroit Red Wings ett av de ursprungliga lagen i ligan. Dessa sex kallas “Original Six”. Av de sex Stanley Cup de vunnit var den senaste titeln, 2014/15.  

Kommentarer

Feedback