Annons

Calgary Flames - NHL odds 2023/24

Uppdaterad
Michael.Pettersson Michael.Pettersson
Med en lång bakgrund i sport- och bettingbranchen har jag med glädje hamnat hos Betting.se för att fortsätta leverera vinnande speltips och andra intressanta texter för odds och spel. Fotboll är den sport som ligger hjärtat närmast men jag har även en framgångsrik period som oddssättare på svensk hockey, hos ett av Sveriges största spelbolag.
Visa mer
Show less

Spelschema, Calgary Flames

Hela spelschemat

Calgary Flames var två ynka poäng från att lösa en biljett till Stanley Cup-slutspelet förra säsongen. Nu siktar laget på en revansch och enligt oddsen samt flera experter ser det lovande ut för Kanada-laget. Jacob Markström, Rasmus Andersson, Mikael Backlund och Elias Lindholm är svenskarna som ska leda laget till slutspelet i NHL 2023/24.

Odds på Calgary Flames i NHL 23/24

Se bäst odds NHL på Calgary Flames säsongen 23/24 nedan.

Odds: Calgary Flames 2023/24 Högsta odds Spelbolag
Vinner Western Conference 17,00

Styrkor

Trots att Flames missade slutspelet föregående säsong är de inget dåligt lag de sitter på. Det finns flertalet starka namn i den här truppen. Vi tänker på spelare som Jonathan Huberdeau som så sent som 2021/22 gjorde hela 115 poäng när han tillhörde Panthers, men som inte fick det att stämma sitt första spelår i Flames då han endast gjorde 55 poäng. Finns potential här och om han får det att stämma kan han vara med och utmana i toppen av poängligan. Våran svenska Elias Lindholm är center i förstakedjan och en av lagets bästa spelare. 

Svagheter

Finns massor av höjd i det här laget och de är en stark kandidat att spela i slutspelet. Nu har de kickat tränaren från förra säsongen, Darryl Sutter och det återstår att se om det var han som höll tillbaka stjärnspelare som Huberdeau att prestera? Även Markström i målet hade en svag säsong. Så den stora svagheten sett till förra spelåret ligger i att spelarna inte presterade. Frågan är om viljan finns där eller om de kommer fortsätta underprestera? 

Fakta om laget: Antal spelade säsonger, var är laget från, antal gånger de vunnit Stanley Cup

Calgary Flames gör 2023/24 sin 44:e säsong i NHL. Laget kommer från staden Calgary i Alberta och deras hemmaarena heter Scotiabank Saddledome. De spelar i Western Conference och Pacific Division. De har vunnit Stanley Cup en gång. Klubbens största profiler genom åren är Al Macinnis, Theoren Fleury, Miikka Kiprusoff, Håkan Loob, Doug Gilmour, Jarome Iginla, Gary Roberts och Kent Nilsson.

Historik

Laget hette från början Atlanta Flames och blev en del av NHL, 9 november 1971. 1980 köptes klubben av affärsmän i Calgary och flyttade till staden samma år. 1988/89 tog de hem sin första och hittills enda Stanley Cup när de i finalen mötte Montreal Canadiens som de besegrade med 4-2 i matcher.

Kommentarer

Feedback