Reklam

Odds på Calgary Flames - NHL 2021/22

Förra säsongen när alla lagen från Kanada spelade i samma division var det den mest ovissa av alla eftersom att klubbarna är såpass jämna. Calgary var ett av de lagen som inte tog sig till slutspelet. Något som de hade gjort de tre senaste åren innan dess. Darryl Sutter som ursprungligen kommer från Alberta och tidigare tränade Calgary, tog förra året över laget igen. Han har tidigare som tränare vunnit en Stanley Cup med Los Angeles Kings. 

Styrkor

Tränaren Darryl Sutter var verksam i Flames mellan åren 2002 till 2010, periodvis som tränare och General Manager. Han förde då laget till en Stanley Cup-final och en divisionstitel under dessa år. Han känner klubben och kommer från delstaten, så därför är förhoppningarna stora att han ska få laget att prestera med samma framgång igen.

Svagheter

Sedan 2013/14 har 38-årige Mark Giordano varit Flames lagkapten. Nu har han lämnat för att spela med nykomlingarna Seattle Kraken. Det kan bli tufft att anpassa sig efter att de förlorat sin ledare på isen som nästintill blivit synonymt med klubben.

Fakta om laget: Antal spelade säsonger, var är laget från, antal gånger de vunnit Stanley Cup

Calgary Flames gör 2021/22 sin 42:a säsong i NHL. Laget kommer från staden Calgary i Alberta och deras hemmaarena heter Scotiabank Saddledome. De spelar i Western Conference och Pacific Division. De har vunnit Stanley Cup en gång. Klubbens största profiler genom åren är Al Macinnis, Theoren Fleury, Miikka Kiprusoff, Håkan Loob, Doug Gilmour, Jarome Iginla, Gary Roberts och Kent Nilsson.

Historik

Laget hette från början Atlanta Flames och blev en del av NHL, 9 november 1971. 1980 köptes klubben av affärsmän i Calgary och flyttade till staden samma år. 1988/89 tog de hem sin första och hittills enda Stanley Cup när de i finalen mötte Montreal Canadiens som de besegrade med 4-2 i matcher.

Kommentarer

Feedback