Annons

Buffalo Sabres - NHL odds 2023/24

Uppdaterad
peter.foitzik peter.foitzik
Eftersom att jag är född på 80-talet tillhör jag den senare delen av Tipsextra-generationen. Laget i mitt hjärta är Tottenham Hotspur där jag som liten blev fascinerad av Gary Lineker främst, men även Paul Gascoigne givetvis. Som Spurs-supporter har man vant sig med en hel del motgång genom åren, men lite hopp har man fått på senare tid, först med de fina åren när Gareth Bale storspelade sig igenom Premier League och senare när Harry Kane slog igenom på allvar. Höjdpunkten är Champions League-finalen mot Liverpool 2019. Har svårt att se något toppa det inom de närmsta åren.

Är ganska old school i mitt tippande då jag föredrar 1X2, men slår gärna till med ett Asian eller Över/Under för att hitta lite fördelaktigare odds.
Visa mer
Show less

Spelschema, Buffalo Sabres

Hela spelschemat

Sabres har länge varit ett av ligans sämsta lag. Men 2022/23 var det väldigt nära att de tog en slutspelsplats, vilket de inte har gjort på tolv år. Dessvärre lyckades de inte i slutändan då de var ett poäng ifrån den sista wildcard-platsen. De har ett spännande lag på gång, inte minst i deras uppsättning av unga backar där det främsta namnet är våran egen svenska stjärna Rasmus Dahlin. För att ta nästa steg har det värvats in rutin i defensiven med Erik Johnson och Connor Clifton. Offensivt var de ligans tredje mest mest produktiva lag, här finns det potential till att nå något mycket större redan NHL-säsongen 23/24.

Odds på Buffalo Sabres i NHL 23/24

Buffalo Sabres NHL odds 23/24 ser du nedan.

Odds: Buffalo Sabres att gå till slutspel NHL 23/24 Högsta odds Spelbolag
Buffalo Sabres 1,84

Buffalo Sabres styrkor

Backuppsättningen är som vi nämnde i introt väldigt stark, men vi svenskar har redan koll på Rasmus Dahlin och vet vad han går för. Det som imponerade mest under föregående spelår som vi vill nämna som deras främsta styrka är istället förstakedjan med Tage Thompson – Alex Tuch – Jeff Skinner där alla drog sitt strå till stacken till att laget lite obemärkt gjorde tredje mest mål i ligan. Här finns det mycket att bygga vidare på.

Buffalo Sabres svagheter

Senast laget spelade i slutspelet var 2011, så det har varit tungt i många år nu för fansen. Kan de vända den negativa trenden eller sitter det fortfarande i väggarna? Det råder brist på erfarenhet i målvaktsuppsättningen, vilket kan bli ett problem. Klarar Levi och Luukkonen att höja sig kan det bli en riktigt rolig säsong för Sabres.

Fakta om laget: Antal spelade säsonger, var är laget från, antal gånger de vunnit Stanley Cup

Sabres gör 2023/24 sin 54:e säsong i NHL. Buffalo Sabres kommer från staden Buffalo i New York och deras hemmaarena heter Keybank Center. De spelar i Eastern Conference och Atlantic Division. De har aldrig vunnit Stanley Cup. Klubbens största profiler genom åren är Pat LaFontaine, Dominik Hašek, Aleksandr Mogilnyj, Phil Housley, Dave Andreychuk och Dale Hawerchuk.

Historik

2 december 1969 uppstod Buffalo Sabres och blev ett lag i NHL. De har inte spelat i Stanley Cup-slutspelet sedan 2010/11. De har vid två tillfällen tagit sig till finalen, men förlorat båda gångerna, 1975 mötte de Philadelphia Flyers och 1999 Dallas Stars.

Kommentarer

Feedback