Reklam

Odds på Buffalo Sabres - NHL 2021/22

Sabres är ett av ligans sämsta lag under de tio senaste säsongerna då de sedan 2011 inte har tagit sig till slutspelet. Det ser fortfarande mörkt ut inför NHL 2021/22 då flera viktiga spelare lämnat laget under sommaren. Det finns dock en del hopp för att laget ska kunna prestera bättre än föregående år. Det hänger mycket på om deras stjärnspelare Jack Eichel får hålla sig skadefri.

Styrkor

Svenske unge backen Rasmus Dahlin är en av lagets viktigaste spelare. Förutom honom finns det massor av talang. Eftersom att de har placerat sig långt ner i ligan så många år i rad har de kunnat välja tidigt i draften och på det sättet skaffat sig yngre spelare med stor potential.

Svagheter

Laget lider av stora defensiva brister då de släppte in näst mest mål i ligan 2020/21 och med tappet av målvakten Linus Ullmark som var en av lagets stora defensiva behållningar under förra året kan det komma att bli ännu tuffare. Det vilar ett stort ansvar på det nya målvaktsparet, Aaron Dell och Craig Andersson.

Fakta om laget: Antal spelade säsonger, var är laget från, antal gånger de vunnit Stanley Cup

Sabres gör 2021/22 sin 52:a säsong i NHL. Buffalo Sabres kommer från staden Buffalo i New York och deras hemmaarena heter Keybank Center. De spelar i Eastern Conference och Atlantic Division. De har aldrig vunnit Stanley Cup. Klubbens största profiler genom åren är Pat LaFontaine, Dominik Hašek, Aleksandr Mogilnyj, Phil Housley, Dave Andreychuk och Dale Hawerchuk.

Historik

2 december 1969 uppstod Buffalo Sabres och blev ett lag i NHL. De har inte spelat i Stanley Cup-slutspelet sedan 2010/11. De har vid två tillfällen tagit sig till finalen, men förlorat båda gångerna, 1975 mötte de Philadelphia Flyers och 1999 Dallas Stars.

Kommentarer

Feedback