Reklam

Odds på Arizona Coyotes - NHL 2021/22

Coyotes lyckades inte ta sig till slutspelet förra säsongen och så har det mestadels sett ut de senaste åren. 2019/20 tog de sig förvisso vidare men blev utslagna i den första rundan av Colorado Avalanche med 4-1 i matcher. För att ändra på de senaste årens uteblivna framgångar har laget inför NHL 2021/22 tagit in tränaren André Tourigny och ändrat i spelartruppen.

Styrkor

Eftersom att de är ett av ligans sämsta lag de senaste åren känns ett byte på tränarposten som ett smart val för att få laget på rätt bana igen. De har ett ungt lag med talangerna Christian Dvorak, Clayton Keller och Jakob Chychrun där alla förhoppningsvis utvecklas ytterligare under den kommande säsongen. Dessutom finns det gott om rutin med spelare som Phil Kessel, Loui Eriksson och Anton Strålman.

Svagheter

För att nå slutspelet 2021/22 måste spelare som Phil Kessel hitta tillbaka till gammal storform som under åren i Pittsburgh Penguins då han de två sista säsongerna snittade över en poäng per match. Vann Coyotes interna poängliga då han gjorde 43 poäng på 56 matcher 2020/21, vilket är bra, men fler spelare måste höja sig.  

Fakta om laget: Antal spelade säsonger, var är laget från, antal gånger de vunnit Stanley Cup

Laget gör 2021/22 sin 24:e säsong i NHL. Arizona Coyotes kommer från staden Glendale i Arizona som gränsar till Phoenix och deras hemmaarena heter Gila River Arena. De spelar i Western Conference och Central Division. De har aldrig vunnit Stanley Cup. Klubbens största profiler genom åren är Keith Tkachuk, Shane Doan, Oliver Ekman-Larsson och Jeremy Roenick.

Historik

1971 uppstod laget som Winnipeg Jets och 1979 gick de med i NHL efter att tidigare ha tillhört WHA. 1996 flyttades klubben till Arizona och bytte namn till Phoenix Coyotes. 2014 ändrades namnet till Arizona Coyotes. Den största framgången laget haft var när de 2011/12 vann Pacific Division och gick till semifinalen i Stanley Cup-slutspelet.

Kommentarer

Feedback