Reklam

Odds på Anaheim Ducks - NHL 2021/22

När Ducks går in i NHL 2021/22 var det ett par säsonger sedan de lyckades ta sig till slutspelet. Men de har ett gäng yngre spelare som utvecklats under de senaste åren och förväntas att ta laget ett steg närmare Stanley Cup. Under sommaren har det inte tillkommit särskilt mycket nytt, laget har istället valt att förlänga med ikonen, Ryan Getzlaf, som varit i klubben sedan 2005. Andra spelare som fått förlängda kontrakt är Josh Mahura, Max Jones, Isac Lundeström och Max Comtois. Men det kan även tillkomma fler nya namn.

Styrkor

Ryan Getzlaf börjar bli till åren och kanske blir detta hans sista säsong i världens bästa hockeyliga? Men att kunna förlänga med honom betyder mycket för hela laget. Detta blir hans 17:e spelår för ankorna. Har på 1101 matcher gjort 982 poäng vilket är ett snitt på nästan 1 per match och förutom de fina siffrorna bidrar han med ovärderlig erfarenhet till klubben. Om det ska bära hela vägen till slutspel gäller det att keepern John Gibson har en bra säsong. Det vi fick se från honom 2020/21 lovar gott inför det nya spelåret.

Svagheter

Främsta anledningen till att det inte räckte till slutspel 2020/21 var för att det inte producerades tillräckligt med mål. Förhoppningen är att lagets yngre forwards som Trevor Zegras ska ta ytterligare kliv för att avlasta de mer rutinerade anfallarna.

Fakta om laget: Antal spelade säsonger, var är laget från, antal gånger de vunnit Stanley Cup

Anaheim Ducks gör 2021/22 sin 28:e säsong i NHL. Laget kommer från Anaheim som ligger i Kalifornien och gränsar till Los Angeles. De spelar i Western Conference i Pacific Division och deras hemmamatcher spelar de i Honda Center. Vid ett tillfälle har klubben vunnit Stanley Cup. Lagets största profiler genom åren är Paul Kariya, Teemu Selänne, Ryan Getzlaf och Corey Perry

Historik

Laget Mighty Ducks of Anaheim uppstod 1993 och ägdes av Disney. Namnet på laget kom från filmerna om hockeylaget “The Mighty Ducks”. 2005 såldes klubben till de nya ägarna Susan och Henry Samueli. Inför säsongen 2006/07 ändrades lagets namn till Anaheim Ducks. Under sina första år i den nordamerikanska hockeyligan nådde de sin största framgång 1997 när de åkte ut mot Detroit Red Wings i semifinalen av Western Conference. Efter ett par år med missade slutspel och uteblivna framgångar tog de sig 2002/03 hela vägen till Stanley Cup-finalen mot New Jersey Devils. Deras motståndare var dock för starka och vann med 4-3 i matcher.

2006/07 tog de sin hittills enda Stanley Cup-trofé när de körde över Ottawa Senators i finalen med 4-1 i matcher.

Kommentarer

Feedback