Reklam

Idol 2019 – Odds på alla deltagare inför varje fredagsfinal!

Här går vi igenom alla deltagare i årets Idol och uppdaterar oddsen inför varje fredagsfinal. Klar favorit just nu att placera sig bäst av gänget nedan enligt spelbolagen är utan tvekan Christoffer. Bakom honom skuggar Astrid och Gottfrid.

Passa på att bli medlem hos Bet365 redan nu så du kan spela på Idol till veckans fredagsfinal!

Spela på Idol hos Bet365 – bli medlem nu!

Odds på Idol [inför fredagsfinalen 25 okt]

Bäst placering 
Christoffer Hamberg 2.00
Astrid Risberg 4.50
Gottfrid Krantz 4.50
Freddie Liljegren 7.00
Kim Lilja 16.0

OBS: Spelbolagen erbjuder inget spel på deltagare som är under 18 år. Oddsen avser vinnaren bland dessa deltagare.

Veckans spelvärde: Astrid Risberg till oddset 4.50 hos Bet365

Ända sedan starten av årets säsong har oddset på Astrid sjunkit. Förra veckan gav hon 6 gånger pengarna och nästa vecka lär hon stå ännu lägre. Passa på nu till 4.50 i odds!

Så här gör du för att spela på Idol 2019

Att spela på Idol hos Bet365 är både roligt och enkelt. Och du kan komma igång direkt från din mobil!

 1. Bli medlem hos Bet365 här
 2. Gör din första insättning (och ta del av startbonusen på upp till 1000 kr!)
 3. Gå till "Odds" --> "Specialer" --> "Sverige"
 4. Välj vilken Idol-deltagare du vill spela på
 5. Invänta fredagsfinalen och heja fram din Idol!

Klicka här eller på någon av knapparna på den här sidan för att gå till Bet365, som erbjuder odds på Idol 2019. Du kommer då till Bet365:s hemsida och där klickar du på "Gå till sidan". Därefter väljer du "Bli medlem" och fyller i formuläret. Det tar bara någon minut.

När du blivit medlem hos Bet365 är det dags att göra en insättning, så att du har något att spela för. Bet365 har ett starterbjudande just nu där de dubblar din första insättning upp till 1000 kronor i så kallade "spelkrediter" (som du kan spela för). Mer om det hittar du här eller på deras hemsida när du blivit medlem.

Du hittar sedan oddsen på Idol i oddsmenyn, under "Specialare" och sedan "Sverige". Oddsen på Idol tas bort på fredagar klockan 20:00 när TV-programmet börjar, så hittar du dem inte just nu kan det vara därför. Under helgen sätts de nya oddsen, beroende på hur talangerna presterade i fredagsfinalen och hur oddssättarna tycker favoritskapet ska vara.

Busenkelt och superroligt, testa så får du se!

Bli medlem hos Bet365 här!

Årets deltagare i Idol 2019

Årets säsong av Idol är den femtonde i ordningen och efter kvalificeringstävlingarna ute i landet samlas juryns tolv favoriter till de återkommande fredagsfinalerna.

Juryn, som består av Kishti Tomita, Alexander Kronlund, Nikki Amini och Anders Bagge, har förstås en hel del makt, men det är som vanligt tittarna som avgör!

Finalen går av stapeln i Globen den 6 december.

Gottfrid Krantz, 23 år (Härnösand)

Vi vet inte hur det går ihop, men raggaren Gottfrid säger sig gilla både amerikanska och tyska bilar. Han dominerade sin första audition, där han bland annat fick sjunga "Eloise" av Arvingarna, beställd av Nikki Amini. Gottfrid tog sig vidare i gruppmomentet och slog sedan igenom viralt med Molly Sandéns "Rosa Himmel".

Bli medlem hos Bet365 och spela Gottfrid till 4.50 gånger pengarna!

Kim Lilja, 25 år (Luleå)

Den 193 centimeter långa norrlänningen älskar träning av alla dess former; hockey står ofta på schemat och han tävlar i crossfit. Kim lyssnar gärna till Audioslave, där vi hittar favoritartisten Chris Cornell.

Bli medlem hos Bet365 och spela Gottfrid till 16 gånger pengarna!

Madelief Termaten, 17 år (Ängelholm)

Den här 17-åringen från från Ängelholm kommer ursprungligen från Holland. Det har dock inte gått spikrakt i Idol hittills för Madelief, som haft svårt att övertyga framförallt Anders Bagge. Särskilt framförandet av "You and I" av Lady Gaga visade Bagges skepticism.

Eftersom Madeleif är under 18 år är hon utom tävlan på oddsen, spelbolagen får inte erbjuda odds på henne.

Christoffer Hamberg, 29 år (Tibro)

Möbelrestaureraren från Tibro har faktiskt redan varit med i Idol en gång tidigare. Året var 2016, där han fick med sig en guldbiljett till slutaudition, men där det sedan tog stopp. Bortsett från Kim är han årets näst längsta deltagare med sina 191 centimeter.

Bli medlem hos Bet365 och spela Christoffer till 2.00 i odds!

Astrid Risberg, 20 år (Örebro)

En deltagare som varit väldigt öppen med sin livshistoria är Astrid. Hon har berättat mycket om sin uppväxt, där relationen med hennes mamma blir bättre och bättre, men fortfarande är ansträngd. Tatueringen som Astrid har i pannan står för "disorder".

Bli medlem hos Bet365 och spela Astrid till 4.50 gånger pengarna!

Tusse Chiza, 17 år (Tällberg)

"Tusse" kom till Sverige utan sina föräldrar från Kongo när han var fem år. Tällberg i Dalarna blev hans hem och han har faktiskt varit med i TV4 tidigare. I fjol deltog han i Talang, men blev utslagen av en tricksande hund.

Eftersom Tusse är under 18 år är han utom tävlan på oddsen, spelbolagen får inte erbjuda odds på honom.

Freddie Liljegren, 26 år (Örebro)

Som paketbud känner Freddie till Örebro-trakterna bättre än de flesta. Han gjorde sin audition i Göteborg och blev ordentligt hyllad av juryn. Låten var Stevie Wonders "Isn't She Lovely". Freddie åkte ut inför topp 12 men gick vidare tack vare ett wildcard från juryn.

Bli medlem hos Bet365 och spela Freddie till 7 gånger pengarna!

Dao Di Ponziano, 17 år (Sollentuna)

2018 var Dao med i Talang, där hon blev en av tittarnas favoriter. Hennes pappa har varit skådespelare i bland annat  "Vendetta", "Storstad" och "Skilda Världar". Dao själv har varit med i "Sune på bilsemester" och "Lasse-Majas detektivbyrå".

Eftersom Dao är under 18 år är hon utom tävlan på oddsen, spelbolagen får inte erbjuda odds på henne.

Bet365 är det spelbolag som har odds på Idol

Utslagna deltagare från Idol 2019

Vem åkte ur Idol 18 oktober?

Nio deltagare blev åtta när Nathalie Ulinder Cuti blev utslagen i den fjärde fredagsfinalen.

– Det var väntat, jag har varit låg idag, säger Nathalie till TV4 efter resultatet.

Nathalie berättade tidigare under säsongen att brittiska indiebandet "Daughter" är hennes favorit. Innan Idol jobbade hon i klädbutik och hon har i intervjuer lyft fram att hon ser mycket upp till Zara Larsson.

Vem åkte ur Idol 11 oktober?

Ellie Lilja åkte ur säsongens tredje fredagsfinal. Temat var "Världens bästa låt" och Ellie framförde låten ”Chandelier” av Sia, men det räckte inte hela vägen. Hon fick minst antal röster och tvingades lämna tävlingen.

– Det känns som att jag gick in i det här och tvivlade lite om jag hade en plats i musiken. Men det har jag, säger Ellie till TV4 efter resultatet.

Vem åkte ur Idol 4 oktober?

En påtagligt besviken Hampus Israelsson fick lämna Idol i den andra fredagsfinalen.

– Jag känner inte att jag har visat vad jag kan i den här tävlingen, säger Hampus till TV4 efter resultatet.

Temat under den andra fredagsfinalen vad "Genombrottshits", det vill säga låtar som stora stjärnor har slagit igenom med. Hampus valde att sjunga "Tappat" av Victor Leksell, men det gillades inte tillräckligt av tittarna. 

– Jag vill inte lämna det här gänget, säger en gråtande Hampus efter utslagningen.

Vem åkte ur Idol 27 september?

Aida Secka blev den första deltagaren som fick lämna Idol 2019 under en fredagsfinal.

– Jag försöker hålla mig positiv, ni kommer se mig någon annanstans, jag ger inte upp, säger hon till TV4 direkt efter resultatet.

Aida sjöng ”Pretty hurts” av Beyoncé hyllades av juryn. Få trodde då att hennes framträdande inte skulle räcka. Men när tittarna sagt sitt blev det Aida som fått minst antal röster och därmed blev först att tvingas lämna tävlingen.

Kishti Tomita i juryn ville använda "Juryns livboj" för att rädda kvar Aida, men fick inte med sig de övriga i juryn.

Vanliga frågor om Idol 2019

Hur fungerar Juryns livboj?

Normalt sett brukar det ju vara tittarna som  har den fullkomliga makten över Idolernas framtid, men inte i år. Juryn kan rädda kvar utröstade deltagare, men då gäller det att de är överens.

För att juryn ska kunna rädda en deltagare med sin "livboj" så måste hela juryn vara överens om att personen ska vara kvar. Juryn har dessutom bara en livboj att dela ut under hela säsongen.

Juryns livboj måste inte användas, men om de vill nyttja den är den sjunde fredagsfinalen sista möjligheten.

Vad betyder Astrids tatuering?

Astrid Risberg har många tatueringar och den som går över delar av ansiktet står för "disorder". Tatueringen finns ovanför hennes högra ögonbryn och idén kom efter att hon såg "Sons of Anarchy".

– Det finns en serie som heter ”Sons of Anarchy”. Namnet är så mansdominerat och jag ville vända på det att handla om kvinnor istället. Då blev det disorder. Det betyder oordning och det är så det har varit i mitt liv. Kaos och anarki, berättar hon för SVT.

Vem är programledare för Idol 2019?

Programledare för Idol 2019 är Pär Lernström.

Pär Lernström är född och uppvuxen i Strängnäs, bor numera i Stockholm och har varit programledare för bland annat Ballar av Stål, Parlamentet och Kockarnas kamp.

Idol sänds på fredagar klockan 20:00 på TV4, TV4 Play och C More.

Bra spelbolag för att spela på Idol, musik och underhållning

Det finns inte många spelbolag som erbjuder odds på årets Idol, men Bet365 gör det.

100 % upp till 1000 kr

18+ | Regler och villkor gäller
Läs recension
Regler och villkor gäller
Ansvarsfullt spelande
18+ åldersgräns
18+ | Regler och villkor gäller

Andra spelbolag med svensk licens som ofta erbjuder odds på underhållning och musik, som till exempel Melodifestivalen eller vem som ska spela nästa James Bond, är Unibet och LeoVegas. De erbjuder dock inte odds på Idol.

Alla tidigare vinnare av Idol Sverige

Med undantag från 2012 har Idol arrangerats i Sverige varje år sedan 2004.

 • 2004: Daniel Lindström blev den första svenska Idolen när han besegrade Darin Zanyar i finalen.
 • 2005: Agnes Carlsson åkte egentligen ut redan i kvalet, men handplockades tillbaka av juryn och tog hem hela tävlingen.
 • 2006: Markus Fagervall lade hockeykarriären åt sidan för att satsa på musiken. I Idol räckte det till seger!
 • 2007: Marie Picasso heter numera Shanta Liora och var den första att vinna i Globen.
 • 2008: Kevin Borg - flyttade till Sverige från Malta 2007 och vann folkets hjärta i Idol 2008.
 • 2009: Erik Grönwall - fick en guldbiljett redan 2007, men gick aldrig till slutaudition. 2009 gick det betydligt bättre!
 • 2010: Jay Smith - skapade många rubriker under tävlingen, med allt från narkotikamissbruk till kärlekstrassel.
 • 2011: Amanda Fondell - slog Robin Stjernberg i finalen med "bara" 52 procent av rösterna.
 • 2012: Ingen tävling arrangerades
 • 2013: Kevin Walker - kombinerade Idol med spel i Allsvenskan. Vid en fredagsfinal flyttades en av Sundsvalls matcher till söndagen.
 • 2014: Lisa Ajax - fick programledare Pär Lernström i gråt och blev den yngsta deltagaren hittills att vinna Idol.
 • 2015: Martin Almgren - hyllades i hemstaden Lindesberg med allt från maträtter och choklad i hans namn.
 • 2016: Liam "Liamoo" Cacatian Thomassen - var många tjejers favorit och skapade rubriker då han blonderade håret.
 • 2017: Chris Kläfford - besegrade Hanna Ferm i finalen och skapade stort avtryck med sin version av John Lennons "Imagine".
 • 2018: Sebastian Walldén - vann över Kadiatou Holm Keita i finalen och är i skrivande stund den senaste artisten att utses till Sveriges "Idol".
Feedback