Reklam

Idol 2020 – Odds, fakta och favoriter!

Idol 2020 blir något vi aldrig har stött på tidigare. På grund av pandemin har det inte varit möjligt med samma upplägg som vanligt utan istället för fullsatta läktare väntar uppträdanden inför max 50 personer. Trots att förutsättningarna inte är vad de varit är det fortfarande fyllt med talang och duktiga artister att lägga odds på i Idol 2020. 13 deltagare har tagit sig igenom den långa processen med auditions och kvalfinalen och nu ska dessa 13 personer göra allt för att ta sig hela vägen till finalen och det skivkontrakt som väntar för vinnaren. Hitta bäst odds på Idol och följ när Sveriges nästa artister gör allt för att förverkliga sina drömmar.

Vi uppdaterar den här sidan så fort det kommer ny information om Idol Odds 2020!

Läs andra speltips och hitta bra oddsbonusar här på Betting.

Spelbolag med odds på Idol, musik och underhållning

Det finns inte många spelbolag som erbjuder odds på årets Idol, men Betsson och Bet365 gör det.

100% upp till 1 000 SEK

18+ | Regler och villkor gäller
Läs recension
100% upp till 1000 SEK i välkomstbonus!
Stort utbud med bra odds
Användarvänlig sajt
18+ | Regler och villkor gäller

1250 kr i spelkrediter

18+ | Regler & Villkor gäller | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se
Läs recension
Regler och villkor gäller
Ansvarsfullt spelande
18+ åldersgräns
18+ | Regler & Villkor gäller | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se

Andra svenska spelbolag som ofta erbjuder odds på underhållning och specialer, som till exempel Melodifestivalen eller vem som vinner nästa val i USA, är Unibet och LeoVegas. De erbjuder dock inte odds på Idol.

Odds Idol 2020

Alla odds är på vem som vinner Idol och är hämtade från Betsson.

Deltagare Odds Spela
Nova Luther 4.75
Caspar Camitz 4.75
Nadja Holm 5.00

Affe Hagström

5.00
Simon Karlsson 6.00
Maya Arctaedius 10.00
Niklas Hultberg 14.00
Mattias Nederman 18.00
Ella Hedström 21.00
Herman Silow 25.00
Gabriel Abdulahad 25.00
Paulina Pancenkov 35.00

Vad säger oddsen om vem som vinner idol 2020?

Av de 13 deltagarna kan endast en vinna. Efter kvalveckan ser det ut att kunna bli en duell mellan Nadja Holm och Caspar Camitz även om oddsen också håller Nova Luther som favorit. Nadja har en internationell röst som tagit Sverige med storm och Caspar har ett färdigt artisteri - och en karisma - som vi kanske aldrig någonsin skådat tidigare i Idol. Även Nova Luther har låga odds som segrare och har en potential som kanske är störst av alla deltagare i årets idol.

Det vore långt ifrån förvånande om två dessa tre gick till den stora finalen. Dessa deltagare känns nivåer över alla andra men det kan svänga snabbt i Idol. Vi har flera gånger fått se artisterna genomgå en enorm förvandling och utveckling. Även i årets idol finns flera personer med stort råmaterial som kan blomma ut ordentligt. Men Nadja, Nova och Caspar måste hållas som stora favoriter och troligtvis blir det någon av dessa som vinner tävlingen.

Den med starkast röst av de tre är Nadja men Caspar har störst artisteri. Samtidigt är Nova Luther kanske den som kan nå längst då hon redan är otroligt duktig trots sin ringa ålder och mycket väl kan blomma ut till något extraordinärt. Även Affe Hagström och Simon Karlsson kan enligt oddsen vara med och slåss om slutsegern. Därefter är det ett ganska stort glapp ned till Maya och Niklas som också vill utmana.

Så här gör du för att lägga odds på Idol 2020

Att spela på Idol hos Betsson är både roligt och enkelt. Och du kan komma igång direkt från din mobil!

 1. Bli medlem hos Betsson här
 2. Klicka på Öppna konto och gör din första insättning (och ta del av startbonusen på upp till 1000 kr!)
 3. Gå till "Odds" -> "A-Z" -> "Musik" -> "Sverige" -> "Idol"
 4. Välj vilken Idol-deltagare du vill spela på (att vinna eller åka ur!)
 5. Invänta fredagsfinalen och heja fram din Idol!

Klicka här eller på någon av knapparna på den här sidan för att gå till Betsson, som erbjuder odds på Idol 2019. Du kommer då till Betssons hemsida och där klickar du på "Öppna konto". Därefter fyller du i dina kontaktuppgifter och legitimerar dig med mobil-ID. Allt detta tar ungefär en minut.

När du blivit medlem hos Betsson är det dags att göra en insättning, så att du har något att spela för. Betsson har ett starterbjudande just nu där de dubblar din första insättning upp till 100 kronor.

Du hittar sedan oddsen på Idol i oddsmenyn, under "Musik" och sedan "Sverige". Oddsen på Idol tas bort sent på fredagskvällen efter programmet. Under helgen sätts de nya oddsen, beroende av hur talangerna presterade i fredagsfinalen och hur oddssättarna tycker favoritskapet ska vara.

Det är busenkelt och superroligt att spela på Idol, testa så får du se!

Formatet under 2020

Eftersom Covid-19 ställer till det en hel del är det inte samma format som vanligt i Idol 2020. Till exempel gick det att ansöka till programmet genom att skicka in ett inspelat framträdande. Därmed var den slutgiltiga auditionturné också delvis digital för de som tillhör riskgrupper.

När vi nu är framme vid veckofinalerna är det dock samma upplägg som vanligt, med undantag att det inte finns några fullsatta läktare med tusentals åskådare. De två deltagare med lägst tittarröster kommer att hänga löst men det är bara en deltagare per vecka som får lämna tävlingen.

Juryn i Idol 2020

Inget Idol utan juryn och inför 2020 års upplaga är det samma kvartett som senast. Kishti Tomita, Alexander Kronlund, Nikki Amini och Anders Bagge är de fyra som bedömer och har skickat vidare de olika deltagarna. Det är fjärde säsongen i rad som juryn är oförändrad vilket är nytt rekord. Tidigare har juryn varit identisk i max tre år i rad.

Programledare för idol 2020 är Pär Lernström. Det har han varit sedan 2011, ibland med sällskap från en annan programledare. I år är det Pär själv som leder programmet från första till sista avsnitt.

Deltagare i Idol 2020

Nu är det dags att gå igenom alla deltagare man kan lägga odds på i idol 2020. Vem tror du vinner?

Affe Hagström

Med sin unika röst har Affe Hagström hittat en egen cool stil. Under första kvaltävlingen blev han en av de två som gick direkt till kvalfinalens sista dag. Där imponerande han med ”Snälla bli min” av Veronica Maggio. Affe med sin något tillbakadragna personlighet har redan blivit en tittarfavorit.

Caspar Camitz

När de andra deltagarna sjunger bjuder Caspar Camitz istället med oss på en resa in i hans underbara sfär. Med sin karisma, charm och speciella röst har han levererat uppträdande som ingen annan i tävlingen. Vägen till fredagsfinalerna har varit spikrak och hans version av “Jealous” Guy fick jurymedlemmen Alexander Kronlund att klättra upp på bordet och tillbe favoriten. Caspar är en av de absoluta favoriterna till att vinna hela Idol 2020.

Indra Elg (UTSLAGEN FÖRSTA VECKAN)

Efter att inte gått vidare från sin kvaltävling blev hon inkallad som juryns sista wildcard i kvalfinalen. Där gick hon upp och levererade sin version av “Because the Night” med Patti Smith vilket övertygade svenska folket att ta med henne till veckofinalerna. Indra har en unik stil som är fylld med talang men det räckte inte långt i det rekordstarka startfältet. Indra Elg blev utslagen ur Idol 2020 efter att ha framträtt med låten "Just a Girl" av No Doubt vid den första fredagsfinalen.

Gabriel Abdulahad

Precis som Indra fick Gabriel Abdulahad sjunga i kvalfinalen efter att juryn givit honom ett av sina wildcard. Där tog han revansch från sitt förra mindre övertygande uppträdande. Med sin stöttande pappa i publiken gick Gabriel upp och levererade rejält. Versionen av ”When I was your man” av Bruno Mars fick publiken och juryn att jubla och det kändes självklart att Gabriel skulle bli en av de 13 deltagare som får plats i veckofinalerna.

Herman Silow

En person med många strängar på sin lyra, så kan man beskriva Herman Silow. Hans uppträdande i kvalfinalen liknande inget vi sett tidigare. Med sin nästintill psykedeliska jacka gick han upp och tolkade ”I Wanna be your lover” av Prince. Herman har en annorlunda men cool röst som gör att han blir farlig i Idol 2020. Det kanske inte räcker till final men Herman är en deltagare att se upp med.

Nadja Holm

Nadja Holm har förmodligen den starkaste rösten av alla deltagare i Idol 2020. Tillsammans med Caspar är hon den som imponerat allra mest. Hennes breda repertoar gör att hon kan ta sig an vilken genre som helst utan att det känns påtvingat eller onaturligt. Nadja från Piteå sa upp sig från sitt jobb på bank för att satsa helhjärtat på Idol och musiken. Är inte Nadja en av de tre bästa i tävlingen vore det mycket förvånande.

Paulina Pancenkov

Paulina har en stor dröm, att kunna lämna Bjuv där hon bor just nu. Den skånska tjejen fick ett av juryns wildcard i kvalfinalen och lyckades övertala tittarna med sin tolkning av ”Bleeding Love” med Leona Lewis. Paulina har sjungit mycket RNB under sin tid fram tills veckofinalerna. Tyvärr ser det ut att bli tufft för Paulina att nå långt i tävlingen.

Maya Arctaedius

Maya är en av de deltagare som imponerat mest på juryn men i kvalfinalen valde hon något oväntat att gå ifrån Jazz och Soul till att istället sjunga ”Rygg mot Rygg” av Molly Sandén. Framträdandet fick inte juryn på fall men svenska folket tyckte det var tillräckligt bra för att skicka Maya vidare till veckofinalerna.

Mattias Nederman

Den skånska pågen från Skurup har en unik röst. Han är som en slags omvänd tenor som kan nå ljusa toner likt ingen annan man. Juryn har hyllat hans röst men det har varit en tuff väg till veckofinalen för Mattias. Efter första kvalheatet var Mattias inte vidare utan juryn fick istället ge ett wild card för att ge honom en sista chans i kvalfinalen. Då valde skåningen att sjunga ”Stad i ljus” med Tommy Körberg. Svenska folket gillade vad de såg och skickade herr Nederman vidare till veckofinalerna.

Simon Karlsson

Med sin unika stämma och uttryck på scenen har Simon Karlsson blivit en tävlande att räkna med. I kvalfinalen gjorde Simon en fantastisk tolkning på ”Skinny Love” med Bon Iver och det var definitivt hans bästa framträdande hittills. Förmågan att kunna pendla från mörkt till ljust i kombination med passion och inlevelse på scenen gör Simon till ett hot hela vägen in i mål.

Ella Hedström

Här har vi också en deltagare med ett helt eget artisteri. Ella har med sin coola stil imponerat så väl på jury som på det svenska folket. I kvalfinalen framförde hon ”Där jag hänger min hatt” av Norlie KKV och hela juryn satt och log under framträdandet. Ella blir en att räkna tack vare sin helt egna stil och genre.

Niklas Hultberg

Idols egna Maverick är Niklas Hultberg, den charmige stridspiloten men den starka pipan. Sedan audition har mycket handlat om Nikki Aminis reaktioner då hon tycker att Niklas ofta blir för musikalisk i sina framträdanden. Svenska folket verkar inte ha något emot denna musikaliska sida då de skickade honom vidare till veckofinalerna efter hans tolkning av ”Himlen är oskyldigt blå” i kvalfinalen.

Nova Luther

Nova Luther är 15-åringen som med sin otroliga talang tagit alla med storm. Vägen till veckofinal har varit spikrak där hon tagit sig genom varje moment på direkten. Väl på plats i kvalfinalen fick vi se Nova från hennes bästa sida när hon sjöng ”Set fire to the rain” av Adele. Är det en framtida storstjärna vi får följa under hösten? Nova Luther har alla möjligheter att bli något riktigt stort.

Vanliga frågor om Idol 2020

Nedan listar vi de vanligaste frågorna om Idol 2020

Hur fungerar Juryns livboj?

Normalt sett brukar det ju vara tittarna som  har den fullkomliga makten över Idolernas framtid, men inte i år. Juryn kan rädda kvar utröstade deltagare, men då gäller det att de är överens.

För att juryn ska kunna rädda en deltagare med sin "livboj" så måste hela juryn vara överens om att personen ska vara kvar. Juryn har dessutom bara en livboj att dela ut under hela säsongen.

Juryns livboj måste inte användas, men om de vill nyttja den är den sjunde fredagsfinalen sista möjligheten.

Vem är programledare för Idol 2020?

Programledare för Idol 2019 är Pär Lernström.

Pär Lernström är född och uppvuxen i Strängnäs, bor numera i Stockholm och har varit programledare för bland annat Ballar av Stål, Parlamentet och Kockarnas kamp.

Idol sänds på fredagar klockan 20:00 på TV4, TV4 Play och C More. Du kan lägga dit bet på vem som vinner idol fram till finalen.

Alla tidigare vinnare av Idol Sverige

Med undantag från 2012 har Idol arrangerats i Sverige varje år sedan 2004.

 • 2004: Daniel Lindström blev den första svenska Idolen när han besegrade Darin Zanyar i finalen.
 • 2005: Agnes Carlsson åkte egentligen ut redan i kvalet, men handplockades tillbaka av juryn och tog hem hela tävlingen.
 • 2006: Markus Fagervall lade hockeykarriären åt sidan för att satsa på musiken. I Idol räckte det till seger!
 • 2007: Marie Picasso heter numera Shanta Liora och var den första att vinna i Globen.
 • 2008: Kevin Borg - flyttade till Sverige från Malta 2007 och vann folkets hjärta i Idol 2008.
 • 2009: Erik Grönwall - fick en guldbiljett redan 2007, men gick aldrig till slutaudition. 2009 gick det betydligt bättre!
 • 2010: Jay Smith - skapade många rubriker under tävlingen, med allt från narkotikamissbruk till kärlekstrassel.
 • 2011: Amanda Fondell - slog Robin Stjernberg i finalen med "bara" 52 procent av rösterna.
 • 2012: Ingen tävling arrangerades
 • 2013: Kevin Walker - kombinerade Idol med spel i Allsvenskan. Vid en fredagsfinal flyttades en av Sundsvalls matcher till söndagen.
 • 2014: Lisa Ajax - fick programledare Pär Lernström i gråt och blev den yngsta deltagaren hittills att vinna Idol.
 • 2015: Martin Almgren - hyllades i hemstaden Lindesberg med allt från maträtter och choklad i hans namn.
 • 2016: Liam "Liamoo" Cacatian Thomassen - var många tjejers favorit och skapade rubriker då han blonderade håret.
 • 2017: Chris Kläfford - besegrade Hanna Ferm i finalen och skapade stort avtryck med sin version av John Lennons "Imagine".
 • 2018: Sebastian Walldén - vann över Kadiatou Holm Keita i finalen och är i skrivande stund den senaste artisten att utses till Sveriges "Idol".
 • 2019: Tusse Chiza - vann Idol 2019 mot Freddie Liljegren med vinnarlåten "Rain".

Feedback