advert

Allsvenskan

Det finns en nyare upplaga utav denna tävling - var vänlig besök Allsvenskan 2018 för att se denna.
Stort utbud och grymma odds på Allsvenskan

Stort utbud och grymma odds på Allsvenskan

Ett av marknadens största utbud på Allsvenskan och dessutom till marknadens finaste odds. Perfekt tillfälle att ta del av deras bonus på upp till 1000 kr.

Besök eller läs recension.


 

 

Hos oss hittar du oddsen på vilket lag som vinner Allsvenskan 2017!

Vi uppdaterar dig med de aktuella oddsen på vilket lag som vinner Allsvenskan 2017

Malmö FF 2.15
IFK Norrköping 4.33
IFK Göteborg 5.50
AIK 4.50
Örebro SK 51.00
Elfsborg 15.00
BK Häcken 21.00
GIF Sundsvall 401.00
Kalmar FF 81.00
Östersunds FK 51.00
Halmstad BK 201.00
Hammarby IF 21.00
Djurgårdens IF 21.00
Jönköpings Södra IF 151.00
Sirius 76.00
AFC United 276.00

Allsvenskan 2017 - Där Sveriges främsta fotbollslag koras

Allsvenskan har spelats sedan 1924 då den kallades Storserien. Till en början var det inte en serie som korade Sveriges mästare utan det var först 1930 som serien fick SM-status. Då gick Allsvenskan in och tog över utslagningsturneringen som korat svenska mästarna sedan 1896. Idag finns det 16 lag och alla lag möter varandra två gånger. De lag med flest poäng vinner givetvis serien och guldet. Men vinnaren får även en kvalplats till Champions League.

Ettan vinner guld och får lyfta Lennart Johanssons pokal, tvåan får det så kallade stora silvret, trean får lilla silvret och fyran får brons. Anledningen är att detta bestämdes under 1930-talet i samband med att Allsvenskan fick SM-status. Det tros vara på grund av att innan 30-talet var det ett cupspel som korade SM-mästaren och man spelade aldrig match om tredjepris. Därför blev de lag som förlorade de båda semifinalerna delad trea.

Kan något lag utmana Malmö FF om SM-guldet?

Fjolårets upplaga av Allsvenskan . Det var deras fjortonde SM-titel och femte bara under 2000-talet. Att Malmö FF skulle vinna kom inte som någon större överraskning då man är det lag i Sverige som besitter den utan tvekan mest talangfulla truppen. Vad som dock förvånade de flesta var att man efter säsongen valde att avsätta tränaren Allan Kuhn trots det bärgade SM-guldet. Till kommande säsong kommer istället Maguns Persson, tidigare tränare för det estländska landslaget att träna laget.

Vilka lag spelar i Allsvenskan 2017?

Serien består av 16 lag och i år kommer vi att få se Sirius, AFC United och Halmstad BK som tog klivet upp från Superettan. Halmstad BK är tillbaka i högsta serien efter en säsong i Superettan och det ska bli intressant att se om man står bättre rustade denna gång när serien drar igång. En komplett lista över lagen kommer här:

allsvenskanlol

AFC United
AIK
BK Häcken 
Djurgårdens IF
GIF Sundsvall
Halmstad BK
Hammarby IF
IF Elfsborg
IFK Göteborg
IFK Norrköping
Jönköpings Södra IF
Kalmar FF
Malmö FF
Sirius
Örebro SK
Östersunds FK

 

Malmö har flest seriesegrar genom tiderna

Sedan Allsvenskan drog igång har Malmö vunnit serien hela 22 gånger, 14 andra, 9 tredje och 8 fjärdeplaceringar. De har nästan vunnit serien dubbelt så många gånger som tvåan IFK Göteborg som har 13 segrar. Tredje bäst är fjolårets segrare IFK Norrköping.

Vad är det som har gjort Malmö till en sån framgångsrik fotbollsstad? Kanske är det på grund av det otroligt stora fotbollsintresset, blandat med pengar och att klubben är anrik. De har varit den mest dominerande klubben i Allsvenskans historia och det kanske är dags för ett nytt lag att börja ta sig förbi Malmö. Återstår att se ifall något lag klarar av att utmana Malmö FF om guldet.

Feedback