Reklam

Basketligan 2019/2020 – Var tror du guldet hamna i år?

Taggar: Basket, Basketligan

Basketligan är Sveriges högsta serie i basket och nivån blir bättre år för år. Sverige är visserligen ingen stornation i basket, men även om spelarna inte håller högsta internationella klass är det ofta underhållande att titta på matcherna.

Basket är en underhållande idrott och Basketligan är underskattad publikt i Sverige.

5 fakta om Basketligan

 1. 10 lag spelar i Basketligan.
 2. Grundserien består av 36 omgångar. Lagen möter varandra fyra gånger, två hemma, två borta.
 3. Alla lag utom två, åtta stycken, går till slutspel.
 4. I slutspelet spelas kvartsfinalerna i bäst av fem matcher. Semifinalerna och finalerna spelas i bäst av sju matcher.
 5. Säsongen startar i början av oktober och avslutas i början av april. 

Favoriter i Basketligan säsongen 2019/2020

Känslan är att det i år står mellan tre lag den här säsongen: Luleå, Södertälje och Borås.

Norrköping har också på senare år ofta varit uppe i toppen, men mycket har hänt i deras trupp till den här säsongen och att de ska utmana om SM-guldet känns inte särskilt troligt.

Huvudfavoriten: BC Luleå

De senaste säsongerna har i stort dominerats av Södertälje, men i år känns Luleå som främsta favorit till att vinna SM-guld. Framför allt har Luleå lyckats knyta till sig en kärna av duktiga svenskar, något som är det allra viktigaste för att nå framgång i Basketligan.

Att få tag i tillräckligt bra importer, oftast amerikaner, handlar mest om pengar. Och Luleå har gott om pengar. Men deras uppsättning av svenska spelare känns som den bästa i Basketligan i år och därför är Luleå favorit.

Senast man vann SM-guld var 2017.

Utmanarna: Södertälje BBK och Borås Basket

Södertälje vann fyra år i rad 2013-2016 och är också regerande mästare. Klubben har varit dominanten i svensk basket de senaste åren.

Lite nya spelare i år dock i Södertälje. Några gamla trotjänare och stöttepelare har försvunnit och även om man också fått in bra spelare. Södertälje är inte en lika självklar favorit i år som man varit de senaste säsongerna.

Borås har smugit sig upp i toppen de senaste åren och finalplatsen förra säsongen indikerar att man börjar bli redo.

Klubben lyckas alltid värva in starka internationella spelare och kombinerar det med en bra kärna av svenskar. Borås tillhör tveklöst favoriterna till att vinna i år också.

Skrällen: Norrköping Dolphins

Det ser inte bra ut inför säsongsstarten för Norrköping, det kan ingen påstå. Man har inte lyckats plocka in några starka svenska spelare när de man byggt laget kring de senaste 10 åren nu börjat försvinna. Amerikanerna man knutit till sig i år känns heller inte särskilt starka.

Men man ska vara medveten om att det finns muskler i Norrköping. De har det väl förspänt med en egen arena och man vet aldrig, det har hänt förr att klubbar sparat sig i början på säsongen för att sen under säsongens andra halva komma med ett helt annat, starkare lag.

Med nuvarande lag vinner inte Norrköping något SM-guld, men man vet inte hur det ser ut om några månader.

  Så följer du Basketligan

  Basketligan sänder i egen regi samtliga matcher via livestream. Nytt för i år är att en hel del matcher också sänds i SVT och SVT play, ett stort lyft givetvis.

  Minst en match i veckan kommer sändas i SVT under säsongens gång och när det vankas slutspel kommer fler matcher sändas.

  Speldagar varierar. Basketligan har inga fasta speldagar och omgångarna är ofta utspridda under lång tid. Lagen kan kort sagt spela sina hemmamatcher lite när det passar dem.

  Så spelar du på Basketligan

  I stort sett alla spelbolag erbjuder odds på Basketligan, men några av de som vi här på Betting anser är bäst för ändamålet är Bethard, Betway och Nordicbet.

  Oddsen på Basketligan kommer ofta upp nära inpå matchdag och förändras snabbt och kraftigt beroende på hur duktiga oddssättarna satt grundoddsen.

  Gratis speltips på Basketligan, NBA och europeisk basket

  Har man en känsla av att ett odds är bra bör man med andra ord slå till omedelbart, något som basketexperten NBA brukar göra med sina speltips.

  Exempel på NBA:s speltips på basket

  Liveodds på basket och Basketligan

  Om du vill spela live på Basketligan är vår rekommendation att man gör det på Bet365 som är ensamma om att ha liveodds på samtliga matcher.

  Glöm inte bort att bli medlem via knapparna nedan för att få en bra bettingbonus.

  100% upp till 1000 SEK i välkomstbonus!
  Kundtjänst 24/7
  Brett utbud av sporter

  100% upp till 1000 SEK

  18+ | Regler och villkor gäller
  Läs recension
  100% upp till 1000 SEK i välkomstbonus!
  Spel ner till div 5
  Bäst odds på svensk sport
  18+ | Regler och villkor gäller

  100 % upp till 1000 kr

  18+ | Regler och villkor gäller
  Läs recension
  Regler och villkor gäller
  Ansvarsfullt spelande
  18+ åldersgräns
  18+ | Regler och villkor gäller

  Feedback