Vi har en svensk i andra omgången av Franska Öppna efter att Mikael Ymer under tisdagen besegrade sin slovenska motståndare Blaz Rola mycket enkelt i raka set.

Det blir nu tuffare. Förra årets slutspelsvinnare, världsfemman Alexander Zverev kommer stå på andra sidan nätet. Det är emellertid kanske tuffare än det låter. Zverev är formligen iskall formmässigt, och var ytterst nära att få lämna turneringen redan idag. Fem set krävdes mot John Millman, en australiensare som näpperligen är bättre än Ymer på det här underlaget. Och när man tittar på oddsen, folk är osäkra på Zverev, och ger Ymer en klar chans i matchen.

Ymer besegrar Zverev, 5,30 gånger pengarna

När en världsfemma möter en spelare rankad 150 i världen är det normala att den lägre rankade spelaren står i närmare 20 gånger pengarna i en sån här turnering. Som jämförelse står Alexander Bublik, rankad 100 i världen i över 20 gånger pengarna när han möter världsfyran Dominic Thiem i den andra omgången. Jämförbara rankingförhållanden alltså. 

Anledningen är till stor del Zverevs mycket svaga form. Han vann visserligen den lilla atp-turneringen i Geneve förra veckan, men startfältet var svagt och han imponerade inte alls. Plus då insatsen mot Millman i första omgången i den här turneringen. Han är inte bra just nu, Zverev. Frågan är bara om han är tillräckligt dålig för att Ymer ska ha någon chans.

För Ymer är det första gången i en Grand Slam-turnering och därmed givetvis första gången i andra omgången 4i en Grand Slam-turnering. Det är hans livs största match det här. Det är bara att hoppas att han pallar för trycket och kan prestera på samma fina nivå som han gjort i kvalet och i första omgången.

Över 5 gånger pengarna alltså, och kombinera gärna oddset med den fina bonus som just nu finns att tillgå. Om man som ny kund sätter in 100 kronor får man 600 kronor att spela för. Placerar man den summan på Ymer har man möjlighet att vinna över 3000 kronor, med enbart en satsad hundring av egna pengar alltså. 

Bli kund och vinn 3180 sek på en satsad hundring

Matchen spelas någon gång under torsdagen och sänds av Eurosport.