Idag startar årets tredje och mest anrika Grand Slam. Wimbledon spelas för den 132:a gången och tennisentusiaster världen över kommer sitta bänkade framför teven inom de nästkommande två veckorna. De regerande mästarna Roger Federer och Gabine Muguruza i herrsingel respektive damsingel ska försöka försvara sina titlar och årets Wimbledon kommer bli högintressant. 

Var spelas Wimbledon?

Denna prestigefyllda turnering spelas på The All England Lawn Tennis and Croquet Club i Wimbledon i sydvästra London. Här finns 18 gräsbanor av högsta klass. Banorna används från maj till september och håller alltid högsta kvalitet. Center Court, där både singel- och dubbelfinalerna spelas, har plats för 15 000 åskådare och är den fjärde största tennisarenan i världen. Center Court användes också under Sommar OS 2012 när det arrangerades i London. Det finns också ett par "show courts" som till exempel No. 1 Court. No. 1 Court har plats för 11 500 åskådare och är den näst största banan på The All England Lawn Tennis and Croquet Club. 

Var sänds Wimbledon?

Givetvis sänds nästan alla matcher i Wimbledon på tv. Eurosport sänder de största matcherna på sina kanaler och streamar resterande på Eurosport Player. Singelfinalerna kommer att visas på Kanal 5 

Bet365* streamar alla matcher som tv sänds helt kostnadsfritt. Perfekt för dig som älskar tennis och vill följa turneringen från kval ända fram tills finalen. Bet365* erbjuder just nu en välkomstbonus på 1000kr i spelkrediter. Tar Roger Federer ännu en Wimbledon titel eller kan någon av de unga talangerna skrälla? Registrera dig hos Bet365* redan idag och lägg ditt spel.

Livestreama wimbledon helt kostnadsfritt hos Bet365!

Så fördelas prispotten

Prispotten ligger på 34 miljoner pund och fördelas mellan både herr- och damturneringen. Att endast spela första omgången ger en prissumma på knappt 40 000 pund. Vinnaren tar hem hela 2 250 000 pund och det är en av de största priserna på touren. Prispotten fördelas helt jämnt mellan dam- och herrturneringen. 

Varför är Wimbledon den största Grand Slam-turneringen?

Först och främst är Wimbledon den största Grand Slam-turneringen av den enkla anledningen att det är den äldsta tennisturneringen i världen. Utöver det är det den enda Grand Slam-turneringen som spelas på gräs. Wimbledon har spelats sedan 1877 och det är den 132:a upplagan av den anrika turneringen.

Dress Code

Wimbledon är känt för en rad olika saker. En av de är är den strikta dress coden som käller under turneringen. Spelarna i turneringen måste ha vara klädda i vitt. Enstaka färgdetaljer är tillåtna sålänge de inte är synliga kommersiella loggor. Mörkgrön och lila är de traditionella Wimbledon-färgerna och detta ser man bland annat på loggan som är mörkgrön och lila.

Sponsoravtal

Något man lägger märke till under Wimbledon är att det inte är några större reklamskyltar runt banorna. En av de få sponsoravtal som Wimbledon har är tillsammans med Slazenger. Slazenger har i över 120 år levererat bollar till turneringen. Enda sedan 1902 har det varit bollar från Slazenger som använts under turneringen. 

Betta på Wimbledon hos Bet365!