William Strid kommer inte att bli den som står som vinnare av Idol 2018. Det står klart efter att den 21-åriga sångaren from Söderhamn blev hemskickad i fredagens kvartsfinal efter att ha framfört Toves ‘Talking Body` och ‘Impossible’ av Shontelle.

OBS! Klicka här för att se odds på Idol 2020

Därmed är det endast fyra deltagare kvar; Kadiatou Holm Keita, William Segerdahl, Bragi Bergsson och Sebastian Walldén. Två av dem går vidare till finalen den 7 december, och resterande kommer att skickas hem efter kvällens semifinal.

Det är första gången någonsin som två deltagare kommer att elimineras i en semifinal. Den chockerande nyheten avslöjades under kvartfinalsprogrammet.

Kadiatou Holm Keita i Idol Extra om den nya, svårare, vägen till den stora finalen.

Odds på Idol 2018 hos Unibet

Odds på Idol 2018

Nu ska vi kika närmare på de Idol odds som finns hitta hos Unibet. Förhandsfavoriterna till att knipa finalplatserna är enligt bookmakern Kadiatou Holm Keita och William Segerdahl. De ger oss nämligen ett odds på 2,00 på att antingen den 17-åriga tjejen från Lidingö eller den 16-åriga killen från Vänersborg vinner Idol 2018.

Det ser svårare ut för både den 25-åriga Bragi Bergsson från Västra Frölunda och 23-åriga Sebastian Walldén från Göteborg. Du kan vinna 12 respektive 4,50 gånger pengarna om någon av dessa två kammar hem vinsten i Globen-finalen.

Såhär gör du för att betta på Idol 2018:

1. Klicka här för att registrera dig hos Unibet.

2. Gå in på Odds, välj Underhållning och Specialer och klicka dig in på Sverige / TV-program

3. Lägg ditt spel

Nu är det dags att gå igenom de fyra kvarvarande deltagarna och besvara den stora frågan; Vem vinner Idol 2018?

Kadiatou Holm Keita

Kadiatou föddes den 6 september 2001 och har bott i Lidingö större delen av sitt liv, där hon njuter av livet tillsammans med sin lillebror, halvbror och sina tre storasystrar. Kadiatou ser Beyoncé och Rihanna som sina stora idoler och förebilder, något som tydligt märkts av i de låtval som gjorts under tävlingen.

Kadiatous första audition gick helt okej då hon sjöng ‘Jealous’ av Labrinth i Stockholm. Idoljuryn var dock eniga om att det saknades energi och känsla. Kadiatou tog med glädje emot den konstruktiva kritiken som hon sedan använt för att bli en bättre sångerska och artist under tävlingens gång. Under ett framträdande framfördes Christina Aguilera´s ‘Say Something’ där Kadiatou fullkomligt sjöng omkull juryn som gav henne stående ovationer tillsammans med följande feedback:

– “Så emotionellt och fint, det här var vackert. Tack!” utbrast Nikki Amini efter det utmärkande uppträdandet.

Vill du veta mer om Kadiatou kan du följa henne på instagram under namnet @Kadiatouholm.

William Segerdahl

Årets yngsta deltagare är född den 10 juni 2002 och var endast 15 år gammal när han valde att ansöka till Idol. William kommer från Vänersborg i Västergötland, men har valt att bo i Stockholm medan han deltar i sångtävlingen. På fritiden ägnar William normalt sin tid till att spela hockey och när det kommer till förebilder är det pappa som står i fokus.

På Williams första audition kom han med en gitarr och sjöng ‘Human’ av Jon Bellion. Idoljuryn var djupt imponerade av den självsäkra stilen och domaren Anders Bagge tyckte det var en av de bästa auditions han sett och frågade William om han kunde köpa ett par Segerdahl-aktier.

Efter att med sin unga ålder och stora talang imponerat under sin idolresa har William Segerdahl kommit att bli mycket populär i sociala medier. På Instagram heter han @Williamsegerdahl och har redan nu över 40 000 följare.

Bragi Bergsson

Den äldste kvarvarande deltagaren i årets idol är Bragi som föddes den 30 april 1993. Bragi är ursprungligen från Island och spenderade sina första år i huvudstaden Reykjavik. I ung ålder flyttade han tillsammans med sin familj till Västra Frölunda i Göteborg där han spenderat sin uppväxt på fotbollsplanen.

När han ställde sig framför juryn för att charma dem med sin röst under sin första audition valde han låten ’Feeling Good’ av Nina Simone. De slutade med stående ovationer från alla de fyra domarna. Nikki Amini var ett särskilt stort fan av den 25-åriga isländaren och var snabb med att erbjuda honom en eftertraktad guldbiljett.

Självklart är även Bragi aktiv i sociala medier. Honom kan du följa på Instagram under namnet @Bragibergsson.

Sebastian Walldén

Sist men absolut inte minst har vi Sebastian, född den 5 februari 1995 i Göteborg. Kanske känner du igenom honom sen tidigare? TV-debuten skedde faktiskt redan 2016 då han deltog i förprogrammet till Paradise Hotel, Förspelet. Sebastian har länge drömt om att flytta till Los Angeles för att förverkliga sin dröm om att bli artist vilket också är anledningen till att han valt att delta i Idol.

Han inledde sin Idolresa med en första audition i Göteborg där han sjön ’Stay’ av Rihanna och domarna var helt eniga om att Sebastian skulle ha en guldbiljett. Under kvalveckorna var han inte lika självklar och det slutade med att han gick vidare till fredagsfinalerna som ett av juryns wild cards.

Vill du hålla koll på Sebastian i sociala medier hittar du honom både på Instagram och TikTok under namnet @Sebastianwallden. Vill du hitta honom på SnapChat söker du efter @Sebastianwallde.

Vem vinner Idol 2018?

Vi är eniga med Unibet om att det är antingen Kadiatou och William som har allra störst chans att kamma hem segern i Idol 2018. Något säger oss att William har en något större chans då han har kärlek att hämta både från tittarna, publiken, juryn och inte minst sina många följare i sociala medier. De 40 000 som följer honom på Instagram är en bra indikator på hans popularitet.

Vi rekommenderar därför ett spel på att William Segerdahl vinner Idol 2018. Hos Unibet ligger oddset för detta spel i skrivande stund på 2,00.

Betta på Idol 2018 hos Unibet