Påsken är bara runt hörnet och för många svenskar för högtiden även med sig vårkänslor. Förra året bjöd påskhelgen på rena sommarvärmen och även i år har många städer chans till höga temperaturer. Vi kollar oddsen hos några av Sveriges största spelbolag med svensk licens.

Enligt odds från Unibet*, en av Sveriges största bettingsidor, ser det allra bäst ut för Örebro, med Norrköping och Skövde tätt i hälarna. 

Här lär vi dig allt om betting på väder!

Klicka på länken ovan för att hitta alla marknader som finns på odds kring vädret.

Hur varmt tror du det blir på påskafton?

Unibet*, som tidigare hade odds på solligan, kan nu presentera färska odds på hur vädret det blir under årets påskafton i totalt 16 svenska städer. För tolv städer i de södra delarna av landet handlar det om huruvida om temperaturen blir över 10°C, och enligt oddsen blir det äkta vårvärme för de allra flesta.

I Örebro kan man vara säkrast på att få ta fram solstolen, med det låga oddset 1.45 på att det blir över tio plusgrader.

Närkingarna följs av Norrköping och Skövde som båda står i 1.60 gånger insatsen att få finväder. Däremot drar Göteborg nitlotten och är den enda staden på listan som hamnar under 10°C.

Sundsvall har goda chanser för bra väder i påsk

Varmast i de norra delarna ser det ut att bli i vad som kanske kan kallas för "Norrlands Hawaii", nämligen Sundsvall.

Föredrar man mer vintriga temperaturer får man ta sig till Luleå. Där är det läge att spara på längdskidorna och ha framme skotern. Luleå är nämligen den enda som enligt oddsen kommer att hamna under 4 °C. 

– Att Svealand är vinnarna inför årets påsk råder det ingen tvekan om. I flera städer kan man passa på att fira påsk i vårsolen. Men att västkustens rekordtemperaturer från i fjol lyser med sin frånvaro är mer otippat, men kanske kan de ta igen det nästa år, säger Henrik Holm, spelexpert på Unibet*.

Letar du efter färska väderodds? - Kolla in vår stora analys av vädret på julafton!

Odds på vad det blir för väder i påsk

Alla odds avser temperaturen på påskafton 11 april 2020.

Temperatur att nå minst 10°C Ja Nej
Göteborg 1.90 1.80
Halmstad 1.85 1.85
Mora 1.85 1.85
Stockholm Se här Se här
Uppsala 1.80 1.90
Örebro 1.45 2.55
Se odds på fler städer här >>
Temperatur att nå minst 4°C Ja Nej
Luleå 2.00 1.72
Sundsvall 1.50 2.40
Umeå 1.80 1.90
Östersund 1.72 2.00
Se odds på fler städer här >>