Sveriges övermän Finland är nu en match från finalen men det blir tufft motstånd när USA står för motståndet. Det blir också en duell mellan de två stjärnorna Trevor Zegras från USA och Anton Lundell från Finland. USA är favoriter av en anledning men räkna med ett taggat Finland som brukar prestera bra när de slår ur underläge. Räcker det till en skräll eller blir det USA som tar sig till finalen som förväntat?

När börjar USA vs Finland?

Semifinalen mellan USA och Finland börjar klockan 03:30 svensk tid och går att se på TV6.

Odds USA vs Finland JVM semifinal

Landslag Högsta odds Spelbolag
USA 1,48
Oavgjort 5,40
Finland 4,90  

Odds att nå finalen

Landslag Högsta odds Spelbolag
USA 1,25
Finland 3,50

Speltips: USA vs Finland JVM semifinal

USA har växt för varje match i turneringen och har turneringens poängkung Trevor Zegras. Vi tror de avfärdar Finland ganska komfortabelt och vinner under ordinarie tid till oddset 1,48 hos Nordicbet* vilket vi också spelar hos bettingsidan. 

TILL NORDICBET

Tankar inför matchen

USA har hittat formen rejält efter förlusten i premiären mot Ryssland. Övriga tre matcher i gruppspelet gick laget igenom utan att släppa in ett mål. I kvartsfinalen väntade Slovakien, en match USA vann komfortabelt med 5-2. Detta unga USA är en av de bättre upplagorna vi sett från nationen på senare år i turneringen. Laget leds av en viss Trevor Zegras som imponerat stort med sina 15 poäng på fem matcher. Tillsammans med Matthew Boldy, John Farinacci, Cameron York och Bobby Brink har USA en offensiv som Finland behöver se upp med.

Det är just helheten som gör USA så farliga i årets JVM. De tre nollorna i gruppspelet mot Österrike, Tjeckien och Sverige imponerade och i kvartsfinalen var det heller ingen diskussion om vem som skulle vinna matchen. Visst bliv det lite nervöst när Slovakien reducerade till 2-3 i tredje perioden men USA visade upp god moral och avgjorde med två mål under med mindre än tre minuters mellanrum i slutet av matchen. 

Det finska laget hade inte särskilt stora förväntningar på sig inför turneringen och lär vara glada över deras lätta lottning i gruppspelet. Fram tills sista gruppspelsmatchen mot Kanada hade Finland gått rent och imponerat målmässigt med 15 mål på de tre inledande matcherna. Mot Kanada blev det dock förlust med 1-4 och Sverige väntade i kvartsfinal.

Där visade Finland på stor moral efter att ha hamnat i underläge i den första perioden med 0-2. Efter reducering i andra perioden kunde storstjärnan Anton Lundell kvittera i mitten av tredje perioden. När det sen endast återstod 25 sekunder av matchen kunde laget avgöra genom Hirvonen. Mot USA blir det nog dock lite för tufft även om Finland visat förr att de kan slå ur underläge. 

USA:s väg till semifinalen

  • Ryssland 3-5
  • Österrike 11-0
  • Tjeckien 7-0
  • Sverige 4-0
  • Slovakien 5-2

Finlands väg till semifinalen

  • Tyskland 5-3
  • Schweiz 4-1
  • Slovakien 6-0
  • Kanada 1-4
  • Sverige 3-2

Topp 5 bästa poängspelare

USA
Trevor Zegras 15 p (6 mål, 9 assist)
Matthew Boldy 6 p (4 mål, 2 assist)
John Farinacci 6 p (4 mål, 2 assist)
Bobby Brink 6 p (2 mål, 4 assist)
Cameron York 6 p (1 mål, 5 assist)

Finland

Anton Lundell 7 p (4 mål, 3 assist)
Top Niemelä 7 p (2 mål, 5 assist)
Kasper Simontaival 5 p (2 mål, 3 assist)
Roni Hirvonen 5 p (1 mål, 4 assist)
Brad Lambert 4 p (1 mål, 3 assist)