Äntligen dags för final i årets sista Grand Slam-turnering och med ungefär 12 timmar kvar tar vi vår tennisexpert, Sveriges främsta tennisskribent, David Thorstensson på pulsen.

Ska vi börja med den viktigaste frågan, David. Vem vinner ikväll?

-Ja men det gör ju Nadal. Man kan snacka hur mycket som helst fram och tillbaka om att Medvedev ska ha en chans på papperet och så vidare men i alla fall jag kommer hela tiden tillbaka till att Nadal nästan aldrig förlorat när han sett så självsäker och fräsch ut som han gjort i den här turneringen och det gäller i synnerhet när han inte behöver ta sig förbi Djokovic så jo, Nadal vinner.

Enkelt?

-Jag tror ju egentligen det också, tyvärr. Min blogg får heta vamosrafa.se ur mycket som helst, att se Nadal vinna saker enkelt är bland det torraste man kan se. När det gäller hans storhet handlar allt om att han ska bli pressad och det är bara då man får se det som är fantastiskt med honom. För min del får Medvedev otroligt gärna både pressa och till och med besegra Nadal ikväll. Jag älskar Medvedev, både för att det äntligen kommit en spelare som är nära de där överlägsna i toppen men ännu mer för att han verkar vara en ruggigt skön och underhållande kille. Men för att svara på frågan, jag tror att Medvedevs små skadeproblem från tidigare under turneringen kommer göra sig påminda ikväll när han möter den mest krävande spelaren man kan möta och om jag måste gissa säger jag raka set för Nadal.

Spela 3-0 Nadal till 2.05 här!

Några särskilda nycklar i matchen för båda spelarna?

-Det härliga med de här absolut största matcherna är att det sällan finns något hokus pokus. Spelarna är så sjukt bra att de inte ens kan fundera på att göra något annat än det de alltid gör, för de är så bra och ger de sig på något annat faller nivån så mycket att de är chanslösa. Men små saker finns det givetvis. Medvedev har sitt stora offensiva vapen i serven. Han måste hitta ett sätt att använda den så han får åtminstone lite utdelning. För Nadals del handlar mycket om att han måste vara förberedd på vad som kommer emot honom. Medvedev har extrem längd i sina slag. Nadal trivs inte med det och måste vara beredd på det och anpassa sig lite. Nadal måste vara beredd att släppa baslinjen lite, något han numera är ganska ovillig att göra.

Nadal och raka set, tråkiga spel. Säg något roligt man kan spela på?

-Man ska inte blanda ihop vad jag tror med min värdering av oddsen. De flesta har säkert redan läst mitt speltips på matchen här på Betting.se. Jag hittade stort värde i Medvedev +4,5 gem till 4 gånger pengarna. För absolut, jag tror att Nadal vinner enkelt, men jag ser också andra möjligheter och det oddset är sjukt bra. Jag tror att om Medvedev ska ha någon chans måste han ha sin bästa period i början av matchen. Nadal kommer till slut troligen äta upp honom, men Medvedev att vinna första set kanske? Ett annat spel jag skulle kunna tänka mig är att Medvedev slår en massa dubbelfel. Han har haft stora problem med fotfel under turneringens gång och han har också chansat en hel del på andraservarna. 

Spela första set Medvedev till 3.35 hos Bethard

Dubbelfel? Över 10,5 dubbelfel, 2 ggr pengarna

Avslutningsvis, hur förbereder sig ett tennisorakel inför en sån här match?

-Oraklet förbereder sig alltid bäst genom att göra helt andra saker, för det är så sjukt frustrerande att bara sitta och vänta. Idag blir det djurpark med familjen och sen givetvis fotboll ikväll. Sen ska matchen helst dra igång lite sådär från ingenstans så man inte hinner vara helt förberedd. Tennis är ett långsamt spel, och det är i min mening något av det mest underbara med sporten. Matchen kommer pågå i flera timmar, det finns hela tiden pauser till att gå och fylla på med mat och dryck. Man behöver inte vara förberedd. Man behöver bara infinna sig vid teven ungefär klockan 22.